Hur man ansluta en AV-system till Hemmabio & TV

May 11

Hur man ansluta en AV-system till Hemmabio & TV


En audio-video-system består av komponenter såsom DVD och Blu-ray-spelare eller en videobandspelare som är ansluten till en AV-mottagare och högtalare för hemmabio surroundljud. TV-krokar upp till AV-mottagare, som överför videosignalen från en enhet som är ansluten till mottagaren. Kablarna är typiskt färgkodade för att matcha uttagen på utrustning för snabba, intuitiva anslutningar. Högtalarplacering beror på rummets storlek, men laboratoriet rekommendationer Dolby kan hjälpa dig att få ut det mesta av ditt system.

Instruktioner

1 Anslut de färgade pluggar i ena änden av en AV-kabel till motsvarande utgångar på komponenter såsom en DVD eller Blu-ray-spelare.

2 Anslut den andra änden av varje kabel till ingångarna märkta för den komponenten på baksidan av din receiver.

3 Ställ in vänster och höger högtalare på vardera sidan av TV: n, med centerhögtalaren ovanför TV: n. Placera de bakre-kanals surroundhögtalare bakom sittgrupp på huvudnivå eller högre. Subwoofern kan placeras var som helst i rummet, så länge bashögtalarkabeln kan nå AV-receiver.

4 Klipp en bit högtalarkabel tillräckligt länge för att ansluta varje högtalare till datorn. Strip halv tum av plastbeläggning från kabeländarna.

5 Fäst de två strängarna i ena änden av varje högtalarkabel till terminalerna på baksidan av högtalaren. Anslut den färgade kabeln till den positiva (röd) terminal och den återstående kabeln till den negativa (svarta) terminal.

6 Anslut den motsatta änden av varje högtalarkabel till de märkta högtalaruttagen på baksidan av mottagaren. Till exempel, fästa vänster högtalarkabeln till "LF" terminaler.

7 Använd de enskilda pluggarna på vardera änden av subwoofer kabel för att ansluta kabeln från uttaget på baksidan av sub till subwoofer utgången på din receiver.

8 Anslut en videokabel från videoutgången på mottagaren till en matchande ingång på TV: n.

9 Anslut alla strömkablar för utrustningen till ett överspänningsskydd, anslut sedan överspänningsskyddet till ett vägguttag.