Hur man använder en mobiltelefon i ett åskväder

November 5

Hur man använder en mobiltelefon i ett åskväder


Den amerikanska Röda Korset, National Weather Service, National Oceanic and Atmospheric Administration och andra är överens om att mobiltelefoner inte utgör någon fara vid användning under åskväder. Tvärtom rekommenderar de att du använder en mobiltelefon i stället för en vanlig mark linje telefon under åskväder eftersom det är mindre farligt. Och om hårt väder tvingar dig att söka skydd, ta en mobiltelefon med dig - helst en som kan skicka och ta emot textmeddelanden. Det kan vara din bästa formen av nödkommunikation.

Instruktioner

1 Hur man använder en mobiltelefon i ett åskväder

Du kan få vädervarningar via radio, television och mobiltelefon.

Planera framåt. Kontrollera med din lokala regeringen för att ta reda på hur stormvarningar utfärdas lokalt. Du kan vanligtvis hitta information om staden eller länet hemsida. Många väder webbplatser och lokala nyheter webbplatser kan du registrera dig för att ha väder alert textmeddelanden som skickas till din telefon.

Identifiera en säker skydd i ditt hem - bort från dörrar, fönster och takfönster - och vara säker på att varje medlem av familjen vet var det är och när du ska ta skydd.

2 Hur man använder en mobiltelefon i ett åskväder

Läs första hjälpen innan du måste använda den.

Förbered en nödsituation kit. Din kit bör innehålla färskvatten i slutna behållare - en gallon per person och dag. Håll en leverans av lätt laga mat, helst något du kan äta utan kokning, i fall strömmen är ute under en längre tid. Om du har konserver, se till att du har en manuell konservöppnare. Inkludera en batteridriven ficklampa med extra batterier och en kommersiell första hjälpen-kit. Om hårt väder är i prognosen, hålla din mobiltelefon väl laddat. För extra säkerhet, hålla fulladdat reservbatterier till hands också.

3 Hur man använder en mobiltelefon i ett åskväder

Kraftiga regn som åtföljer åskväder kan snabbt leda till översvämningar i låglänta områden.

Läs väder terminologi så att du vet vad du arbetar med. En "allvarlig thunderstom watch" utfärdas när förutsättningarna är de rätta för en storm att utvecklas. Tänk på det som din tidig varning. En "kraftig åska varning" betyder stormen har bildats och är i området. Ta skydd. En åskväder anses "allvarlig" om det producerar hagel storleken på en fjärdedel eller större, eller om vindar överstiger 58 km / h. Alla åska producerar blixtar - de är alla "åskväder."

4 Hur man använder en mobiltelefon i ett åskväder

Elektricitet kan följa kablar och sladdar på din mark-line telefon.

Förstå och undvika risker. Om du hör åska, är du tillräckligt nära för att stormen att drabbas av blixten. Komma in så snabbt som möjligt. Stäng ytterdörrar och hålla sig borta från fönster. Inte ta en dusch, bada eller använda VVS tills stormen passerar. Använd inte elektriska apparater med sladdar - TV, radio, datorer, land telefoner. Använd batteridrivna objekt i stället, inklusive mobiltelefoner. Om någon träffas av blixtnedslag eller om blixten startar en brand, använda din mobiltelefon, inte din fasta telefon, att ringa för att få hjälp. Blixtnedslag kommer inte att följa radiovågor tillbaka till telefonen.

5 Hur man använder en mobiltelefon i ett åskväder

Riskerna fortsätt ca 30 minuter efter åska och blixtar har passerat.

Ha tålamod. Vänta tills 30 minuter har gått efter att du senast höra åskan innan återuppta normal aktivitet.