Varför My Phone endast Let Me Nödsamtal?

December 23

Varför My Phone endast Let Me Nödsamtal?


Mobiltelefoner har revolutionerat världen. Inte längre är människor bundna till en fast telefon för att ta emot kommunikation. Nu kan du få e-post, texter, surfa på webben och ta emot telefonsamtal nästan överallt i USA och över hela världen. Men om du någonsin har stirrade på telefonen och undrade varför det är bara så att du kan ringa ett nödsamtal, det är förmodligen en bra anledning till varför.

låst Screen

Mobiltelefoner är mycket personlig för de människor som äger dem. För att bibehålla den känsla av avskildhet, har många mobiltelefon företag installerat en telefonlåset. Efter flera sekunder där telefonen inte används, kommer det att låsa upp. Detta innebär att för att komma åt telefon, måste användaren koppla in en kod eller spåra ett mönster med sitt finger (i fallet med touch-screen-telefoner.) Men när telefonen är i låst läge, finns det oftast en flik på skärm för nödsamtal. Detta gör det möjligt för användaren att ringa 911 eller motsvarande i en nödsituation. Detta kan vara mycket fördelaktigt i ett fall där ägaren av telefonen är skadad och någon annan behöver använda den för att ringa myndigheterna.

betalningar

Vissa mobiltelefon företag kommer att förlänga din nödsamtal service även om du inte har gjort din månatliga betalning. Så när du inte kan ringa vänner eller familj, kommer du att kunna ringa nödsamtal i en nypa. Om telefonen är bara så att du kan ringa nödsamtal, se till att du har betalat din mobilräkning.

Förutbetalda telefoner

Förbetalda mobiltelefoner måste laddas när de får slut på mobiltelefon minuter eller pengar. Dock kommer vissa förbetalda mobiltelefoner kan du ringa ett samtal även om du inte har laddat din mobiltelefon minuter. Detta gör att du kan ringa myndigheterna i en tid av behov. Kontrollera om din telefon behöver laddas om din förbetald mobiltelefon kan du bara ringa nödsamtal.

Krisplanen planen~~POS=HEADCOMP

Vissa leverantörer mobiltelefon, eller kommunala myndigheter, kommer att utfärda en mobiltelefon för användare att ringa bara 911 i en tid av behov. Dessa samtal är oftast gratis till ägaren av mobiltelefonen och är avsedda enbart för detta ändamål. Till exempel, staden Farmington Hills, Michigan, utfärdat mobiltelefoner till seniorer över 50, så att de kan ringa 911 i en nödsituation.

Räckvidd

När vissa mobiltelefoner är utom räckhåll för din operatör, kommer de inte att ringa samtal. Detta är vanligtvis en förutbestämd inställning som sparar konsumenten pengar eftersom de skulle behöva betala "roaming" eller "out of area" avgifter ". Men i nödfall, när en användare ringer 911, de kommer att anslutas med en analog system eller andra nätverk för att se till att samtalet går igenom. Om du bara kan ringa 911, då kan det bero på att du är ute ur ett serviceområde för din leverantör.