Honda Sl-100 Specifikationer

January 20

Honda Prelude producerades från 1992 till 1996. Under dessa produktions år fanns det tre modeller av Honda Prelude; Prelude S, Prelude SI-100 och Prelude VTEC. Även om det fanns likheter mellan modellerna i kropp design och övergripande utseende, fanns tydliga skillnader under huven. Honda Prelude SI-100 var i mitten av förpackningen modell av Prelude modeller.

Motor

Honda Prelude SI-100 har en in-line, fyrcylindrig motor. Huvudet och motorblocket för denna motor är tillverkade av aluminium, vilket gör att båda delarna för att expandera i samma takt när motorn värms upp från att köras. Kompressionsförhållandet av Honda Prelude SI-100 motorn är 9,8: 1 och producerar upp till 6500 varv per minut vid motorer redline. Ventil växlarna är remdrivna med dubbla överliggande kamaxlar. Varje cylinder i motorn har fyra ventiler. Automatiska och manuella växellådor är båda tillgängliga i Honda Prelude SI-100-modellen.

Suspension

Suspensionen på Honda Prelude SI-100 har oberoende styrarmar som är konfigurerade i dubbla triangellänkar design på de främre och bakre axlarna. En nyckelben design innebär att armarna av suspensionen är inte samma längd. Styrarmarna hjälper till att absorbera den från sida till sida rulle av bilen medan göra hörn. Spiralfjädrarna som är också närvarande vid både de främre och bakre axlarna hjälper till att styra upp och ner rörelse av bilen när den passerar över gupp.

Storlek

Hjulbasen av Honda Prelude SI-100 är relativt kort och mäter bara 100,4 inches från framaxeln till bakaxeln. Manövrera runt hörn vid höga hastigheter i denna bil kan leda till att rulla på grund av denna korta hjulbas. De Honda Prelude SI-100 mäter ca 174 inches från stötfångare till stötfångare och är bara 70 inches bred. Markfrigången är 5,7 inches och bör övervägas vid manövrering över ojämn mark. Honda Prelude SI-100 bilar som har en automatisk växellåda väga 2.921 pund. och bilar med manuell växellåda väger 2866 pund.