Hur man automatiskt uppdatera tiden på en mobiltelefon

March 24

Hur man automatiskt uppdatera tiden på en mobiltelefon


Många av oss vet hur den frustration som kommer från att ha telefoner som inte uppdateras tiden automatiskt. I en tid där mobiltelefoner dubbelt så klockor och väckarklockor, är det viktigt att den tid de visar vara korrekt så att deras ägare missar tentor, affärsmöten, möten och mer. Oavsett om du korsar tidszoner eller växla fram och tillbaka mellan Standard och sommartid, det finns många sätt att tiden på telefonen kan kastas ur kurs. Lyckligtvis finns det några enkla metoder för att säkerställa din telefon uppdatera tiden automatiskt utan incidenter.

Instruktioner

1 Gå till telefonens menyinställningar. Beroende på din telefon, kan detta kallas något annat än "Inställningar": "Alternativ", "Inställningar" och "Verktyg" är också vanliga namn för denna meny. I inställningsmenyn, gå till tid och datum. Hitta ett alternativ som gör att du automatiskt uppdatera eller synkronisera tiden med det nätverk av tjänsteleverantören.

2 Aktivera automatisk synkronisering på telefonen. Det kommer att kommunicera med den närmaste mobiltelefon torn i ditt område för att bestämma lämplig tid och datum för din plats. Låt alternativet aktiverat så att den kan kalibrera med närliggande mobiltelefonmaster på en frekvent basis. Om du inte kan hitta en automatisk synkronisering funktion på telefonen, stänga av den.

3 Ta ut batterierna ur din mobiltelefon efter att den har varit i avstängt läge i flera minuter. Det är viktigt att vänta så att du inte stör någon viktig elektrisk anslutning eller chock själv. Sätt i batterierna i din mobiltelefon. Detta återställer effektivt telefonen, vilket innebär att telefonen kommer att ansluta till en närliggande mobiltelefon torn för att få sådan information om datum och tid.

4 Starta om telefonen. När det handlar om, kontrollera tiden för att se till att det nu är rätt.