Fördelar med radialdäck

July 12

Michelin patenterade och introducerade radialdäcket 1946. Sedan dess har radialdäck konstruktion erkänts världen över för sina klara fördelar över bias däck. Det finns fortfarande applikationer där bias däck är lämpliga, men radial erbjuda fördelar som bias däck kan inte. Dessa fördelar gör radials det självklara valet för de flesta tillämpningar.

Konstruktion

Fördelar med radialdäck


Fördelarna med ett radialdäck beror, delvis, på det sätt däcket är konstruerat. Belagda stålkablar löpa från vulst till vulst vinkelrät mot den periferiella mittlinjen för däcket. Dessa visas i diagrammet som radiella skikt. Stålband läggs sedan över de radiella lagren under slitbanan hos däcket. Detta bildar en tvådelad konstruktion, i vilken sidoväggarna är en separat enhet från slitbanestrukturen.

punkterings~~POS=TRUNC

Styrkan hos de flera lager stålband gör slitbanan motståndskraftig mot punktering. Den tvådelade konstruktionen av däcket strukturen tillåter sidoväggarna att böjas oberoende av slitbanan. Detta gör det möjligt för slitbanan att hålla kontakt med vägytan även när sidoväggarna böja under en belastning eller vid kurvtagning. Detta minskar avsevärt risken för främmande föremål punkteringssidoväggarna, eftersom sidoväggen inte "rulla över" till inträda på vägytan.

Dragning

Samma byggelement som gör radialdäck punkteringsresistent ger det också bättre grepp än fördomar däck. Den radiella slitbana stannar i kontakt med vägytan, även under en belastning. En förspänning ply däck kommer att snedvrida dess slitbanan under en belastning och så minskar mängden slitbaneområde som är i kontakt med vägytan.

värme Effektivitet

Stållinorna i radialdäck fungera som en värmesänka för att avleda värme. Detta håller däcket körs vid en lägre temperatur än motsvarande storlek partiskhet däck. Lagren av en bias däck håller värmen och så är mer benägna att utblåsning när däcket värms upp under ihållande landsvägskörning.

tyst Ride

Radialdäck - på grund av sin tvådelade konstruktion - ger en tystare, jämnare gång än bias däcket. Det är också mer bränsleeffektiv eftersom det ger mindre motstånd mot vägytan. Detta är en term kallad "rullmotstånd." Generellt, radialdäck har längre livslängd jämfört med partiskhet däck under liknande arbetsbelastning och miljöer.