Hur man skickar en fil från MacBook Pro till BlackBerry 9630 med Bluetooth

October 23

BlackBerry Tour kan ta emot mediefiler, till exempel musik eller bilder, trådlöst via Bluetooth. Bluetooth filöverföringar är gratis, men de fungerar bara när två Bluetooth-enheter är inom räckhåll för varandra. Bluetooth-enheter kan kommunicera över ett avstånd på högst ca 30 fot. Om du vill skicka en fil från din MacBook Pro till Tour, måste du först skapa en betrodd anslutning genom att para ihop dem. Efter parning, kommer du att kunna starta en överföring.

Instruktioner

Para MacBook och Tour

1 Klicka på "Apple" -menyn, som ligger i vänstra hörnet av din MacBook Pro skärm. Välj "Systeminställningar." Välj "Maskinvara" och sedan på "Bluetooth". Klicka på kryssrutorna bredvid "On" och "Synlig".

2 Tryck på "Hantera anslutningar" -ikonen på Tour startskärm. Klicka på "Ställ in Bluetooth." Ett popup-fönster visas - klicka på "Sök". Din Tour kommer att hitta i räckvidd, upptäckbara enheter.

3 Tryck på namnet på din dator från listan över enheter som visas på Tour skärm. Du kommer då att uppmanas att ange en parning lösenord. Ange någon numerisk kod, tryck sedan på "OK".

4 Ange samma lösenord när du uppmanas på datorn. En "ihopkopplingsbegäran" dialogruta öppnas när du har skrivit in koden på din Tour. Klicka på "Pair" för att avsluta para enheterna.

Skicka en fil

5 Tryck på din Tour "Meny" -knappen, välj sedan "Media" mappen. Klicka på en mapp - antingen "Bilder" "Music", "Video" eller "ringsignaler." Tryck på "Meny" knappen igen för att öppna en popupmeny. Välj "Ta emot med Bluetooth."

6 Leta upp filen som ska skickas på din MacBook Pro. Högerklicka på önskad fil för att öppna en popupmeny. Klicka på "More".

7 Klicka på "Skicka till Bluetooth-enhet" alternativet, välj sedan namnet på Tour från listan.

8 Klicka på "Ja" på Tour när "Ta emot fil?" öppnas. Välj den plats där du vill spara filen i listan som visas. Filen kommer att överföra och spara till din Tour när den är klar.

Tips

  • Se till att du har tillräckligt med ledigt minne på Tour för att ta emot inkommande filer, annars överföringen kommer att misslyckas. Kontrollera utrymme genom att klicka på ikonen "Alternativ" och sedan välja "Status" och "File Free".