Jag har inte Motorola USB-sladd, och det står "Obehörig Charger"

March 7

Om din Motorola mobiltelefon ger en "Obehörig laddare" prompt när du ansluter den till en dator med en USB-kabel, du kan ha använt en annan än den som kom med telefonsladden. Till skillnad från andra tillverkares mobiltelefoner, Motorola-enheter kräver särskilda komponenter vara på plats för dig att använda sina USB-anslutningar för att ladda telefonen.

förare

Motorola mobiltelefoner kräver att du vanligtvis använder en Motorola USB-kabel för att ladda telefonens batteri genom en USB-anslutning till en dator. Ibland visas "obehörig laddare" prompt när du ansluter en Motorola-telefon till en dator med en icke-Motorola kabel. Detta problem kan eventuellt fastställas genom att installera mobiltelefonens drivrutiner på datorn. Om din Motorola kräver drivrutiner, kom de med telefonen på en installations-cd. Installera drivrutinerna på den dator som du vill ansluta telefonen för att se om det löser problemet.

Kraft

Vissa Motorola mobiltelefonanvändare har rapporterat att "obehörig laddare" fel visas även efter att de har installerat Motorola drivrutiner. I dessa fall kan problemet ligga hos effektkapacitet kabeln du använder för att ansluta telefonen till en dator. Om kabeln inte är i stånd att överföra den mängd energi som krävs för att ladda Motorola, kommer felkoden att visas. Ibland kommer telefonen fortfarande ladda trots att koden innebär att det inte kommer. Låt telefonen är ansluten till en kort tid för att se om det finns en förändring i telefonens batterinivå.

Billaddare

En annan situation som har orsakat Motorola mobiltelefonanvändare att uppleva utseendet på "obehörig laddare" prompt är när telefonen ansluts till en bil eluttag via en strömadapterkabel. Kraften genereras genom en av dessa typer av kablar är betydligt lägre än de som produceras av ett vägguttag eller dator, vilket är anledningen till felet snabbt kommer nästan alltid i dessa situationer. Om du måste ladda telefonen på detta sätt, köpa en Motorola bil adapter, eftersom det kommer att generera kraft som behövs för att ladda telefonen.

överväganden

Eftersom Motorola-telefoner har särskilda krav för kraftomvandling, är det bäst att använda en Motorola-godkänd kabel vid laddning telefonen via en dator. Även om det kan vara förvirrande att packa och transportera flera kablar och sladdar när du reser, kommer det extra utrymmet Motorola-specifika sladdar upptar mer än kompensera huvudvärk och felsökning ansträngningar ni kan stöta på. Om du upptäcker att din Motorola telefon avgifter trots den "Obehörig laddare" prompt, kommer det sannolikt att ta längre tid att ladda enhetens batteri än om du skulle använda en Motorola-kabel.