Vad är en fiber switch?

May 15

Vad är en fiber switch?


En fiberoptisk omkopplare är en viktig enhet som normalt används för att optimera en fiberoptisk signal och för att mer effektivt sända information från en plats till en annan.

Syfte

Direkt fiberoptisk Internet används inte i en hög andel av bostäder, som 2010. Fiberoptiska växlar därför oftast anställda av företag som kör stora dataöverföringar. Fiberoptiska omkopplare möjliggör datasignalen att specifikt leds till en sekundär plats, optimera hastigheten och säkerheten i transmissionen.

Fungera

Fiberoptiska växlar liknar en vanlig dator router eller hubb. Kablar körs från datorn till den fiberoptiska omkopplaren. Administratörer har möjlighet att köra direkta kommunikationslinjer från dator till dator, samt skapa säkerhetsparametrar och optimera bandbredd.

extra information

Fiberoptiska kablar har en högre bandbredd än sina koppar motsvarigheter och därför är vanliga i telekommunikations och videosändningar. Avancerade ledningsfunktioner som är möjliga med fiberoptiska switchar inkluderar brygg, statisk filtrering, SNMP, port trunking, portspegling och ytterligare kontroller över LAN-porten och konsol.