Hur man bygger en 350 Chevrolet motor

May 17

Hur man bygger en 350 Chevrolet motor


När en motor når sin hållbarhet gräns, utför den dåligt eller om den inte utför alls. Chevrolet är ett bra exempel på en motor byggare med trogna ägare. Eftersom dess 350 motorer var lätt ombyggd och producerade stora makt, blev de populär i racingbranschen. Chevy 350 motor är fortfarande en av de mest ombyggda, uppgraderas, trimmad och omarbetat motorn i historien. En anledning är att du kan bygga om den till nya.

Instruktioner

1 Lossa och ta bort alla fästbultar det övre blocket inklusive ventilkåpor, insugningsröret och bränslepumpen. Dra varje komponent fri från långa blocket och ställ åt sidan. Avlägsna lyftarna och ventilaxlarna från varje huvud och lagra åt sidan.

2 Vänd blocket för att komma åt oljetråget och vevaxel att ta bort dem från blocket före något arbete att bygga en 350 Chevy motor. Ta bort alla inre delar kommer att ge dig tillgång till cylindrarna och lager, som vid byte eller bearbetas, kommer att vara det som gör din bygga bra eller bra.

3 Ta bort oljetråget för att exponera vevaxeln och dess tidskrifter. Ta bort varje kolven från vevaxeln vid basen av varje stav att kolven sitter på och ta bort lagret som håller veven på plats. Dra veven ut och ställ åt sidan.

4 Vänd blocket tillbaka och ta bort de bultarna och separera huvudet från blocket. Skrapa bort alla eventuella packningsrester och rengör blocket inifrån och ut med kvalitet lösningsmedel. Rengör motorblocket för att befria det av allt skräp och smuts innan vi går vidare genom stegen för att återskapa en Cheva 350 motorn.

5 Finslipa väggarna i varje cylinder, tills de inre diametrar av varje cylinder match. Upprepa processen för varje lyftare port. Hening cylinderväggarna släta kommer att hålla kolvarna i linje perfekt för att förbättra prestandan när Chevy 350 motor byggs.

6 Smörj cylinderväggarna, kolvarna, lyftan hamnar och runt kamaxeln innan de börjar montera delar när du vill bygga. Börja längst ned och arbeta dig till toppen av motorn, vrida blocket i motorn står varje gång du behöver tillgång till den övre eller undre motorblocket. Olja varje komponent frikostigt och kom ihåg att vridmoment varje bult ordentligt.

Tips

  • Köp en ny kamaxel istället för polering eller bygga om fabriken en. Du kommer att öka innerdiametern hos varje cylinder väggen när du bygga en Chevy 350 motor, så en ny kamaxel passar rakt in i nya dimensioner av den ombyggda Chevy 350 motor.
  • Smörj mer än du tror att du behöver. Alla torra ytor som möts under den första starten efter att du bygga en Chevy 350 motor kan eventuellt resultera i inre skador som orsakas av friktion.