Pioneer Högtalare Historia

March 26

Pioneer Högtalare Historia


"Flytta Hjärta och Tryck själen" är Pioneer Corporation slogan. Nozomu Matsumoto, en musik buff bor i Osaka, Japan, började göra högtalare i sitt garage, och grundade ett företag som skulle blev en av de ledande elektronikkonstruktörer och tillverkare i världen. Erkänner ett behov av förbättrade ljudsystem för spirande bilradio och hemunderhållning marknaderna i Japan, Matsumoto anges att producera innovativa, högteknologiska högtalare och utrustning, med äkta "banbrytande" anda.

Evangelieideal Electric Works

Matsumoto grundade Fukuin Shokai Denki Seisakusho (Gospel Electric Works), 1938, efter att ha fått sitt första dynamiska högtalare. Högtalaren, kallas Pioneer A-8, utformades efter en design av Philco, en amerikansk tillverkare av talare och grammofoner vid tidpunkten. Som Japan blev indragen i andra världskriget. Matsumoto, liksom många andra, satte verksamhet på is tills ekonomin stabiliserats i slutet av 1940-talet.

Pioneer Electronic Corporation

Företaget fortsatte att tillverka elektronik genom 1950-talet. Njuter av konjunkturuppgången, med växande acceptans av japanska elektroniska produkter i andra länder, Matsumoto bytte namn till Pioneer Electronic Corporation 1962. Namnbytet markerade inledningen av den första separata högtalare stereo, KUSP-5A, som skulle vägleda Pioneer till framgång i de kommande årtiondena.

komponent Sytems

Baserat på framgången med PSC-5A, släppte Pioneer den första komponenten stereo, S-71X. Systemet blev en omedelbar succé, och sätter standarden för andra tillverkare, som scrambled att konstruera delar av sin egen. Välsignelse att det nya system som gjorde det möjligt Pioneer att expandera sin produktlinje, som inkluderade första eftermarknaden bilstereo och ersättnings högtalare i 1975. Matsumoto gradvis förlorar kontrollen över företaget till sina söner, och Yozo Ishizuka, som hade anslutit sig till företaget 1963 . Ishizuka blev vd för Pioneer 1971, vilket gör att Matsumoto till semi-pension från Pioneers dag till dag verksamheten.

Innovationer i 70- och 80-talet

Enligt den nya inriktningen av Ishizuka och Matsumoto två söner, Seiya och Kanya, Pioneer fortsatte att finslipa sina högtalare och komponentkonstruktioner. Företaget grenat ut i andra marknader, och var bland de första att utveckla laserdisc-spelare, som senare skulle förvandlas till CD-spelaren. Så framgångsrik som många av deras nya produkter var fortsatt Pioneer tillägnad ljudkomponenter - särskilt dess högtalare, där företaget grundades. Ingenjörer ständigt söker nya sätt att öka högtalar effektivitet och kraft, och experimenterade med skåp design och material i ett försök att förbättra ljudkvaliteten.

Pioneer på 90-talet

President Ishizuka dog plötsligt 1982. Under inrådan av sin åldrande far, Seiya Matsumoto blev den nya presidenten, med bror Kanya andreman. Medan högtalare, stereokomponenter och bilstereo, var fortfarande Pioneers livsnerv, företaget gjort stora investeringar i laserteknik för cd-spelare och film skivspelare - ett drag som lämnat företaget förliser tills cd-spelare fångats på senare på 1980-talet. Seiya Matsumoto avgick som president i 1996, lämnar post till Kaneo Ito, en av Pioneers marknadsföring chefer.

Pioneer Idag

1998 hade Pioneer omorganiserat sig i fyra rörelsedrivande bolag: Home Entertainment Company för högtalare, ljud och visuella komponenter; Mobile Entertainment Company för bilstereo; Business Systems Company för företagsprodukter; och Display Products Company för plasma och visuell display produkter.
Den nya slogan, "Sound Vision. Själ." Är Pioneers mantra for the 21st century. Medan de fortsätter att utveckla och tillverka högtalare har Pioneer primära fokus breddas.