Min iPod Touch inte svarar eller har kopplats

March 21

Min iPod Touch inte svarar eller har kopplats


En iPod Touch fungerar på ungefär samma sätt som iPhone - det driver Apple IOS-programvara och uppdateras via iTunes eller en Wi-Fi-nätverk. En iPod Touch kan bli svarar för ett antal skäl, såsom ett program som körs komplex grafik eller en dålig låt fil. Om din iPod Touch är fryst under en uppdatering eller förlorar anslutning till datorn eller nätverket, är frågan mer sannolikt relaterade till hårdvaran i datorn.

Omstart och laddning

Det enklaste sättet att fixa en iPod Touch som inte svarar är genom att utföra en omstart. Om din iPod är ansluten till en dator, säkert mata ut enheten innan du startar den. Återstart sker genom att hålla ned "Sleep / Wake" -knappen tills det röda reglaget visas, och sedan skjuta pilen till höger sida av skärmen. När enheten stängs av, vänta ca 10 sekunder och sedan trycka på "Sleep / Wake" knappen igen för att slå på den. Omstart en iPod Touch kommer att starta sin hårddisk och kan ofta åtgärda mindre problem. Se också till att enheten har tillräckligt med ström. Ladda din iPod via nätadaptern eller datorn i minst 20 minuter om skärmen har en röd batteriikonen.

Återställning

När en iPod Touch inte kommer att svara på försök vid en omstart, kan du tvinga enheten att starta med återställningsprocessen. För att återställa en iPod Touch, håll nere "Sleep / Wake" och "Home" -knapparna tills en vit Apple-logotypen visas i mitten av skärmen. Apples logotyp visar att telefonen är omstart. IPod bör tas bort från en USB-anslutning innan återställning.

USB-anslutning Problem

Om din iPod Touch blir frånkopplad från datorn under en uppdatering eller synkronisering, kan det vara ett hårdvaruproblem med USB-porten på datorn. Försök att ansluta iPod Touch via en annan USB-port, helst en på baksidan eller på sidan av datorn. USB-portar är belägna på ett tangentbord eller en extern USB-hubb är mer benägna att ta upp anslutningsproblem. Se alltid till att USB-kabeln är ordentligt ansluten till både din iPod Touch och USB-port, och prova med en annan dockningskontakt med USB-kabeln om möjligt.

mjukvaruproblem

Både föråldrade iTunes och motstridiga tredjepartsprogramvara kan orsaka din iPod Touch att uppleva anslutningsproblem. Om du kör en anti-virus program på datorn, se till att iTunes är på den säkra listan eller tillfälligt inaktivera antivirusprogrammet innan du ansluter din iPod. Att söka efter en ny version av iTunes, gå till "Hjälp" -fliken i iTunes och klicka på "Leta efter uppdatering".

Wi-Fi Connection

Alla iPod Touch enheter erbjuder Wi-Fi-anslutning, som kan användas för att surfa på Internet eller underlätta en trådlös uppdatering med iOS 5.0 eller senare. Om du förlorar din Wi-Fi-anslutning under en uppdatering, gå till "Inställningar" -menyn på enheten och knacka "Wi-Fi". Växla "Wi-Fi" inställningen "Off" och sedan "On" och vänta för att se om en anslutning återupprättas. Om det inte är, titta på listan över tillgängliga nätverk för ett nytt nätverk för att ansluta till, med tanke på att om ett nätverk är offentlig, måste du ha lösenord för att använda den. Om du bara vill använda din egen Wi-Fi-nätverk, kontrollera status för din trådlösa router och Internet modem - se både har makt och återställa dem enligt tillverkarens instruktioner om det inte finns någon aktivitet.