Instruktioner för ett SMS Messenger

August 2

Instruktioner för ett SMS Messenger


Short Message Service (SMS) textmeddelanden är ett mobilt kommunikationssystem i vilket användarna skicka textmeddelanden från en mobil enhet till en annan. Även om det är möjligt att skicka dessa typer av meddelanden på annat sätt, den stora majoriteten av SMS-meddelanden är textmeddelanden som skickas till och från mobiltelefoner. SMS-meddelanden kan ha upp till 160 tecken per meddelande. Telefonen eller mobil enhet läser, förvaltar och skapar SMS-meddelanden via ett SMS messenger-klient, eller programvara. SMS programvara är vanligtvis inte svårt att använda.

Instruktioner

1 Leta upp menyikonen eller knappen på telefonen. Tryck på eller tryck på knappen för att öppna menyn program på din mobila enhet. Varje telefon fungerar lite annorlunda, men alla av dem följer samma grundläggande protokollet.

2 Bläddra för att hitta menyalternativet eller ikon som säger något i stil med "Meddelanden" eller "SMS och MMS." Klicka på det här alternativet. Du kan behöva upprepa dessa steg för "meddelanden" undermeny för att hitta den "SMS" alternativet.

3 Läs inkommande SMS-meddelanden genom att bläddra nedåt i listan över mottagna meddelanden och klicka på de du vill öppna. Klicka på "Back" -knappen eller ikonen för att återgå till föregående meny.

4 Klicka på menyknappen eller ikonen igen. Detta kommer nu att dra upp menyn för SMS programvara.

5 Välj det alternativ som läser något som liknar "Nytt meddelande" eller "Skriv nytt SMS" för att skapa en ny SMS. Följ instruktionerna på skärmen för att välja en mottagare. Skriv ditt textmeddelande med hjälp av telefonens knappsats. Tryck på menyn igen och välj "Skicka" för att skicka meddelandet.

6 Ta bort oönskade meddelanden genom att trycka på menyknappen i huvudmeddelandeprogram skärmen och sedan rulla ner till "Radera" alternativet. Alternativt kan du markera det meddelande som du vill radera och tryck på knappen "Ta bort" på QWERTY-tangentbord, om telefonen har en. Om programvaran uppmanar dig att bekräfta att du verkligen vill ta bort detta meddelande genom att trycka på "Ja" eller "OK".

Tips

  • De flesta moderna telefoner kommer att meddela dig när du har ett nytt SMS-meddelande genom att sätta ett "nytt meddelande" alert på telefonens vanliga startskärmen.
  • Om du befinner dig textning samma personer upprepade gånger lägga till dem i din kontaktlista för snabbare åtkomst när du skriver ett nytt SMS.