Vinterdäck Tips

March 25

Vinterdäck Tips


Snö kan vara kul att spela in och avkopplande att titta komma ner och sätta sig på marken, men tenderar att vara varken när en förare måste ut på vägarna i det. Vinterdäck är utformade för att hjälpa bilar ta på de hala, isiga och kalla förhållanden av snötäckta vägar.

Varför vinterdäck i stället för allt-runt-däck

All-säsongen däck, enligt Tire Rack hemsida, tillåter fordon att ha en större kontroll över en mängd olika förhållanden, men det gör dem mindre lämpade att ta på en viss väg villkor. Vinterdäck eller vinterdäck är särskilt utformade för att trampa på is och snö, vilket gör att fordonet att röra sig mer effektivt och, lika viktigt, att hindra sig själv från att glida eller sladd och ändå kunna sluta på ett effektivt sätt.

Hur många och när

Debatten rasar om huruvida ett fordon behöver bara två vinterdäck eller fyra, liksom en lämplig tidpunkt för att sätta dem på. Enligt Car Test: s hemsida, en studie av Uniroyal fann att de flesta förare tenderar att sätta på sina vinterdäck efter den första stora snöfall. Även om detta kan vara effektivt, kan det också visa sig vara för sent. Uniroyal föreslår att sätta på vinterdäck på senhösten före typisk snöackumulation börjar.

När det gäller antal däck, rekommenderas att förare väljer att använda fyra vinterdäck i stället för bara två på deras primära drivdäck - framhjulen för front-drive bilar och bakhjulen för bakåtdrivna bilar. Detta kommer att bidra till att förhindra däcken på den motsatta änden av fordonet från vinterdäck från att agera på olika sätt i en stopp, sladd, glidande eller ens utgångsläget.

Upprätthållande och lagring

Lufttrycket är viktigt när man använder vinterdäck. Svulstiga däck kommer inte att få samma dragkraft, vilket motverkar eventuella fördelar de vinterdäck som ursprungligen skapats. Blåsa upp fordonets däck med tillverkarens specifikationer och regelbundet kontrollera trycket att se till att den upprätthålls.

Lagra däcken, enligt 1010tires.com, bör göras i en torr, kall plats, till exempel en källare eller några garage. Fråga din däckhandlare för förvaringspåsar och linda varje däck individuellt innan stapling ovanpå varandra, inte mer än fyra hög, tills det behövs.