Felsökning batteritiden av en Zune

October 20

Zune är Microsofts svar på Apples iPod bärbara mediaspelare. Som med iPod, är Zune kan spela ljud- och videofiler, samt visa bilder och även med hjälp av Wi-Fi för att komma ut på nätet (beroende på modell). Precis som iPod, har Zune ett internt batteri som behöver laddas regelbundet för att hålla enheten i drift. Om du har några problem med din Zune batteritid, måste du felsöka dessa frågor för att komma till roten av problemet.

Instruktioner

1 Se till att du laddar din Zune batteri tills det är helt full. När du ansluter Zune på din laddare eller i datorn, visas en "Charging" indikatorn på skärmen. Låt denna meter fylla hela vägen upp till "Full" innan du kopplar din Zune och försöker använda den enbart på batteri.

2 Inte regelbundet ladda din Zune om batteriet är helt urladdat. Zune har ett internt litiumjonbatteri, som är en typ av laddningsbart batteri som bara kan hålla en full laddning ett begränsat antal gånger. Om du bara använder, säg, hälften av din Zune batteritid innan du laddar är du i slutändan skada batteriet och det kommer inte att hålla en full laddning så länge av en tid.

3 Se till att du inte lagra din Zune på en plats som är extremt varm eller extremt kall. Extrema temperaturer (som värme finns inuti bilen en varm sommardag) skadar litiumjonbatteri, som kommer att hålla den från att kunna hålla en full laddning över tiden. Lämna din Zune i dessa extrema förhållanden regelbundet kommer att allvarligt minska den totala batteriets livslängd.

4 Uppdatera firmware på din Zune. Ibland Microsoft kommer att släppa programuppdateringar för Zune som enbart är utformade för att maximera mängden laddning din Zune s litiumjonbatteri blir. Dessa uppdateringar också ofta låsa upp nya funktioner och förbättra prestandan på enheten totalt. För att göra detta genom att ansluta Zune till datorn och klicka på "Inställningar" i Zune menyn. Klicka sedan på "Device" och sedan "Player Update" för att uppdatera firmware på din Zune.

5 Stäng av Zune när du inte använder den. Zune kommer att fortsätta att dra energi från sin interna litiumjonbatteri, även när du inte använder den om själva enheten är fortfarande på. Men detta kommer inte att hända om du bara hålla ner på "Play / Pause" -knappen tills skärmen stängs av. Zune kommer att vara avstängd, och det kommer inte att använda sitt litiumjonbatteri tills det är fulladdat igen.