Problem med TV-mottagning

September 20

Problem med TV-mottagning


Det finns tre huvudsakliga sätt att ta emot en TV-signal: genom en satellit leverantör, genom en kabelleverantör eller via en digital sändningsantenn. Alla har sina fördelar, men alla är känsliga för mottagningsproblem som kan avbryta din tv-tittande. Eftersom metoderna för mottagning TV-signalen varierar, så gör de problem som är förknippade med dålig mottagning - och stegen måste du ta att åtgärda dessa problem.

Digital Broadcast Antenner

När du använder en digital radiomottagare antenn, är det största problemet i samband med dålig mottagning eller TV-bilden just det, dålig mottagning av signalen. Att ta emot kanaler 2-13, måste du ha en VHF eller "kanin-ear" antenn. Att ta emot kanaler 14-51, måste du ha en UHF eller "rosett" typ av antenn. Även med dessa typer av antenner, finns tips som kan hjälpa din mottagning. För kanaler 2-6, förlänga kaninöronstavar till sin fulla längd; för kanaler 7-13, förkorta stavarna till en längd av 12 inches till 18 inches. För att förbättra mottagningen, flytta antennen till en plats från elektroniska enheter. Om möjligt, placera den i ett fönster eller på en hög plattform. Om problemet kvarstår efter att ha flyttat antennen, placera en på taket antenn på taket för optimal mottagning.

Parabolantenner

Mottagningsproblem som uppstår när man använder parabolantenner är ofta ett resultat av dålig maträtt placering. De flesta satellit-TV-leverantörer instruera att parabolen har en fri sikt södra stjärnhimlen för optimal mottagning. Om din parabol är att ha problem med att få mottagning, placera den med en klar bild av den södra himlen. Om mottagningen problem kvarstår, är det sannolikt ett problem med hårdvaran (antingen parabol eller mottagarboxen). Satellit-tv upplever mottagnings frågor under hårt väder (inklusive regn, vind och snöstormar), så det kan vara orsaken till din mottagning frågor.

Kabel

Även kabel-TV har kommit långt sedan starten, metoden för installation och tillfälliga problem med kabel mottagning förblir konstant. Om du har problem med din kabel-mottagning, är det alltid på grund av någon installation hårdvarufel eller fel. Felaktigt installerade kabelledningar leder till dålig mottagning, som gör felaktiga mottagare. Korroderade anslutningar kan påverka kvaliteten på kabel bild, som kan skadade eller trasiga kablar. Om alla dessa frågor har tagits upp och problemet kvarstår, kan problemet vilar på kabelbolaget slut. Kontakta kabelbolaget, beskriva problemet och se om det har haft problem på sin ände.