Hur man flyttar musik från en iPod till iTunes utan extra programvara

January 22

Hur man flyttar musik från en iPod till iTunes utan extra programvara


Vad händer när datorn kraschar och du förlorar hela ditt iTunes-bibliotek? Hur gör du om du uppgraderar eller inrätta en ny dator utan en säkerhetskopia av din musik? Om din iPod har synkroniseras med ditt iTunes-bibliotek och har alla (eller de flesta) av din musik, behöver du inte spendera oräkneliga timmar att gräva upp CD-skivor till importera dem.

Här är ett sätt att manuellt överföra dina låtar från din iPod till iTunes utan några speciella program. Detta fungerar endast på Windows-datorer. Mac OSX inte tillåter dig att visa musikfiler i Finder.

Instruktioner

1 Anslut din iPod till en dator som kör Windows (XP eller Vista är din bästa spel).

2 Se till att du kan se dina dolda filer. I Vista, öppna en mapp och klicka på "Ordna" knappen i verktygsfältet. Klicka på "mappar" och "sökalternativ" och välj sedan "Visa dolda filer och mappar". I XP, öppna Windows Explorer (inte webbläsaren), gå till "Verktyg" i verktygsfältet och "Mappalternativ". Välj fliken som heter "Visa" och under "dolda filer och mappar", klicka på "Visa dolda filer och mappar."

3 Gå till "Den här datorn" i XP: s Explorer eller "Dator" i Vista Explorer.

4 Klicka på iPod.

5 Hitta musikmappen på iPod genom att gå till iPod_Control, sedan på musik.

6 Kopiera och klistra in hela musikmappen och allt dess innehåll på datorn - se till att du kommer ihåg den plats där du kopierade musikmappen. I filhanterare, kommer Vista att visa alla filnamn, album och låtar, men XP eller tidigare versioner visas bara filnamnen (t.ex. XXYPZ.mp3).

7 Starta iTunes.

8 Mata och koppla bort iPod. Klicka bara på utmatningsknappen bredvid iPod i iTunes.

9 Gå till Arkiv, sedan "Lägg till mapp i biblioteket" i iTunes.

10 Navigera till den plats du kopierade musikmappen till från iPod.

11 Hit "OK" -knappen. Dina låtar kommer att läggas till ditt iTunes-bibliotek. Det kan ta en stund om du har en hel del musik, så ha tålamod.

Tips

  • Det finns ett känt problem med "Lägg till mapp i biblioteket" i iTunes. För att komma runt detta, dra och släppa dina musikfiler till iTunes.