Hur överföra musik från en iPod till en PC gratis

March 6

Hur överföra musik från en iPod till en PC gratis


Har du någonsin förlorat din digitala musiksamling på datorn endast lämnas med vad som var på din iPod? Eller kanske du bara vill överföra låtar från din iPod tillbaka till din dator utan att behöva ladda ner någon knepig eller dyr programvara. Tja, kan du genom att bara ändra några alternativ i Windows och på din iPod. Det finns ingen knepig programvara att använda, bara iTunes program du redan använder för att ladda din iPod, och Windows Vista eller något äldre version av Windows.

Instruktioner

1 Anslut iPod till kabeln som du använder för att överföra musik från datorn. Anslut kabeln till datorn samt och detta bör automatiskt starta iTunes om du har det installerat. Om inte, se till att installera det fria programmet, eftersom det är det enda som stöds programvara för att hantera din iPod-musik. Om det inte startar automatiskt när din iPod är inkopplad, starta iTunes manuellt.

2 Avbryta synkroniseringen direkt eftersom det kommer att radera musikfiler på din iPod. Klicka på namnet på din iPod i den del av den vänstra panelen Enheter. Detta kommer att ta dig till en skärm som innehåller allmän information om din iPod, såsom storlek, namn och tillgängliga alternativ. Markera kryssrutan som tillåter dig att manuellt hantera musik, eftersom det kommer att hålla din iPod från att försöka synkronisera igen och eventuellt radera din musik.

3 Markera alternativet längst ner som heter "Använd som extern enhet." Detta gör att du kan bläddra i din iPod som om det är en hårddisk eller hoppa enhet ansluten till datorn. Nu mata din iPod så här inställningarna träder i kraft nästa gång du ansluter din iPod till datorn.

4 Ändra alternativ mapp på datorn för att kunna visa dolda filer och mappar. Dubbelklicka på "Den här datorn" mappen och gå till Verktyg-menyn högst upp. Välj "Mappalternativ" och gå till fliken Visa längst upp. Kontrollera "Visa dolda filer och mappar" kryssrutan och sedan klicka på "Apply".

5 Anslut din iPod. I din datorn mapp kommer det att finnas en flyttbar lagringsenhet som inte fanns tidigare. Detta är din iPod, och du kan nu bläddra det som en hårddisk. Navigera till mappen "iPod_Control" och inuti det kommer att bli en mapp som heter Music. Det är där din musik lagras på din iPod. Kopiera den här mappen tillbaka dit du vill på din dator och du är klar.

Tips

  • IPod döper din musik när det är på din iPod, men importerar den tillbaka till iTunes kommer att visa dig alla korrekta låtnamn och artistinformation.
  • Inte bryta mot upphovsrättslagar genom att kopiera musik som du inte äger !!