Hur veta vilken storlek Box att bygga en högtalare

February 21

Hur veta vilken storlek Box att bygga en högtalare


Storleken på en högtalarlåda är mycket viktigt, eftersom det kommer att avgöra om högtalaren låter bra eller bara pumpa upp några vridna buller. Det finns ingen standardstorlek för en högtalarlåda. En högtalarenhet av en viss storlek kan ha olika specifikationer än ett annat märke av samma storlek. Det finns några generella faktorer som du kan ta hänsyn till vid beräkningen av storleken på högtalarlådan.

Instruktioner

1 Bestäm vad du vill från dina högtalare. En högtalare optimerad för hög ljudtrycksnivå (SPL) kan behöva en helt annan låda än en högtalare avsedd för en rak frekvensgång.

2 Välj en form för högtalarlåda. Baserat på den form du väljer, använd lämplig matematisk formel för att beräkna volymen av lådan. Du kan vanligtvis hitta den föreslagna volymen för högtalarlådan i högtalaren enhetens manual.

3 Beräkna deplacementsvolym orsakas av högtalarenheten själv. Detta är en detalj som brukar förbises, men det är viktigt som högtalarenhet i sig upptar en viss volym i lådan, så den återstående volymen är vanligtvis mindre än den rekommenderade volymen.

Tips

  • Vid beräkning av volymen, se till att du bara mäta inre undvika tagande åtgärder från ytterkanterna. Även om skillnaden inte är särskilt stor eftersom byggnaden material är vanligtvis inte mycket tjock, kan ljudkvaliteten bli lidande.
  • Olika typer högtalare använder ofta rutan själva utformningen för att filtrera vissa frekvenser och mata ut en tydligare ljud. I sådana fall kan lådan vara mindre i storlek men kompensera med en inre labyrint-liknande mönster som kräver att exakta beräkningar. Söka professionell hjälp om du är osäker på högtalar enhetens krav.
  • Om du bygger en högtalarlåda för en kraftfull högtalare, särskilt när det gäller bashögtalare, se till att du förstärka lådan. Trycket inuti lådan kan nå mycket höga nivåer och kan verkligen sätta lederna under stress.