Hur får man en digital videobandspelare

February 17

Digitala videobandspelare (DVR) - dessa mystiska svarta lådor med namn som TiVo, DirecTV DVR med TiVo, Sony Digital Network Recorder, UltimateTV och ReplayTV - har en hängiven följande av en anledning: De låter betraktaren ta kontroll över visning . DVR spela in TV-program på en hårddisk, i stället för tejp, så att du kan lagra, starta, stoppa och radera dem genom att trycka på en knapp.

Instruktioner

1 Bestäm om du vill ha en generisk eller prenumerationsbaserade DVR. Generiska modeller är programmerade som en VCR: Du väljer kanal och visningstiden efter att ha tittat upp en show i tidningen. Abonnemangsbaserade DVR har ett användarvänligt skärmen programguide, men du måste betala en månatlig eller livstid avgift för att använda tjänsterna.

2 Välj mellan en månadsavgift och en engångsavgift om du bestämmer dig för en prenumerationsbaserad DVR. Den engångsavgift är en bättre affär på lång sikt; tjänsten kan överföras till den nya ägaren om du säljer eller ger bort DVR.

3 Jämför funktionerna i varje prenumerationsbaserade DVR programguide. Med en interaktiv lista över kommande program, väljer det de program du vill spela in efter titel, genre, skådespelare eller andra funktioner. Prova programtablån i en butik eller en väns hus för att se om det är vettigt för tv-tittandet.

4 Jämföra priser. Prenumerationsbaserade DVRs löpa från $ 250 upp till $ 1000, beroende på storleken på maskinens hårddisk. Den prenumerationstjänst kan kosta $ 200 till $ 400 (en engångsavgift) eller $ 6 till $ 15 per månad. De lägsta priserna finns tillgängliga via paketavtal med satellit eller kabel företag; se steg 8.

5 Dechiffrera fjärrkontrollen. Pausa direktsänd tv, gör instant replays, snabbspolning framåt, eller skapa David Hasselhoff Channel är kul bara om du vet hur man arbetar fjärrkontrollen.

6 Kontrollera att du har en telefonlinje tillgänglig: prenumerationsbaserade DVR ansluter regelbundet sin tjänsteleverantör för att uppdatera sin programvara och programmeringsinformation. Vissa nyare DVR ansluter via Internet om du har en bredbandsanslutning (DVR använder hemnätverket, se hur nätverket datorerna).

7 Få ut mesta möjliga inspelningstiden som du har råd. En gigabyte hårddiskutrymme kommer att lagra ungefär en timme av programmering på den lägsta kvaliteten inspelning; samma stund spelas in med högsta kvalitet kommer att använda cirka 4 GB lagringsutrymme. De flesta DVRs har fyra inställningar för inspelningskvalitet. Den angivna kapaciteten (vanligtvis 40 och 80 timmar, men en del går upp till 160 timmar) på en DVR är mest sannolikt på inställningen lägsta kvalitet.

8 Titta in paketerbjudanden. Vissa satellit och kabel-TV-företag säljer paketerade tv-tjänst med DVR till reducerade abonnemangsavgifter (se Hur att välja mellan kabel och satellit-TV).

Tips

  • DVR är snabbt på att bli Internet-baserade. På vissa modeller kan du justera dina programval på nätet; andra kan du dela inspelade videor över nätet.
  • Du kan kopiera program från DVR till videoband - praktiskt när hårddisken fylls upp (och det kommer).
  • Om din nöjescentrum är snäva för utrymme, kan du hitta kombinations DVR-DVD-spelare på marknaden.