1988 Toyota Van Specifikation

February 2

Toyota kastade sin hatt i den alltmer populära minivan ring 1984. Konstigt nog gjorde sin första minibuss inte har ett officiellt namn, men var ofta kallad "Toyota Cargo Van." Det utvecklades runt Toyota SR-5 pickup motor och chassi. Toyota fortsatte att göra Cargo Van genom 1989, då den ersattes av Toyota Previa för 1990.

En unik Anpassning

Som Chrysler, Ford och GM hade stor kommersiell framgång i USA med sina minibussar, den snabbaste och kanske mest kostnadseffektiva sättet att konkurrera om en bit av denna växande marknad var att anpassa sin mycket framgångsrika och väl beprövade SR5 pickup lastbilsflak . Medan 1988 Toyota Van är en mittmotor van, är det inte avsiktligt. Det är en smart anpassning. Van ask-kropp virad runt SR5, sätta förar- och passagerarsätet direkt ovanpå motorrummet. Denna anpassning skapar ett antal unika egenskaper, såsom vända förarsätet för att kontrollera oljan.

SR5 Roots

Eftersom motorn och chassi 1988 Toyota Cargo Van kommer från en SR5 Toyota pickup, alla grundläggande specifikationer är desamma. Basmodellen 2,0-liters, är 22R motor en inline-fyra, fyrcylindrig, vattenkyld fyrtakts. Med ett hål på 92 mm, ett slag av 89 mm och ett kompressionsförhållande på 9,3: 1, gjorde det en blygsam 96 hästkrafter vid 4800 rpm.

modeller

År 1988 Toyota "Cargo Van" kom i tre modeller: DLX, LE och LE 4x4. Varje modell fanns med ytterligare uppgraderingar fabriken. Uppgraderingar ingår elektroniska dörrlås, elektriska fönsterhissar, elmanövrerade stolar, taklucka, luftkonditionering och automatisk växellåda. En eftertraktade modellen är LE 4x4, eftersom det var en av mycket få lätta, 4x4 skåpbilar någonsin tillverkats.

noter~~POS=TRUNC funktioner

Med sin kantighet design och kil-näsa, var Toyota Cargo Van fick vara ovanligt och har sedan dess utvecklat en blygsam kultstatus. Motor och chassi är bland de mest pålitliga motorerna gjorts - av något Motor Company. Den ytterligare dra av Van fattiga aerodynamik flyttat fram gränserna för sin blygsamma kraftverk, men det var tillräckligt med fem-växlad växellåda. Det var dock powered för en automatisk. Få skåpbilar har erbjudit bränsleekonomi, livslängd och nyttan av Toyotas första generationens minibussar, inklusive 1988-modellen.