Återställa läderratt

February 27

Återställa läderratt


Mjuk, smidig läder skapar en bekväm handtag för ratten, men du kan säga det motsatta för slitet läder. Peeling eller sprucken skinn på ratten kan känna störande obehaglig och även fördärva utseendet på en annars elegant fordon. Återställa lädret kan återgå till en nästan ny stat. Vänta inte tills det är för sent, dock eller ratten kan bli bortom reparation, tvingar dig att köpa en ny eller lida med den befintliga skador.

Instruktioner

1 Täck din plats, golv och instrumentbrädan med en engångs och hållbar duk. De kemikalier som du använder för att återställa skinn på hjulet kan missfärga sätet, golvet och instrumentbrädan om du inte skyddar dem med trasan.

2 Placera maskeringstejp över några knappar eller logotyper inte gjorda av läder på ratten. Rengöring och färgämnen du använder på lädret kommer att förstöra dessa om du inte vidta åtgärder för att skydda dem.

3 Rengör ratten med tvättsprit. Skrubba läder med tops indränkt i alkohol tills kompresser komma undan ren. Skrubba hela ratten och inte bara den del som behöver återställas.

4 Sand ratten med 400-grit sandpapper eller högre. Detta tar bort knaprig flingor av läder och även skapar små repor i ratten som tillåter färgämnen att sippra in i lädret.

5 Torka ratten med linolja för att mjuka upp läder. Låt det sitta i 10 minuter så att lädret att absorbera linolja.

6 Fyll hål i läder med läder filler. Använd fingrarna för att jämna ut filler över veck och hål i lädret. Slipa den torkade fyll med 400-grit sandpapper för att göra området slät.

7 Torka ratten med en robust trasa för att avlägsna rester från sandpapper. Dessa små smulor av läder, filler och sand kommer att avbryta reparationsprocessen, så ta bort varenda säd du kan hitta.

8 Coat ratten i en tydlig läder adhesionspromotor. Adhesionspromotor hjälper obligation läder färgämnet till ratten, vilket gör att den håller längre. Det gör också tillämpningen av färgämnet mycket smidigare.

9 Doppa en svamp i läder färgämne. Torka färgen på ratten i cirkulära rörelser tills färgen helt täcker ratten.

10 Spraya ratten med satin klarlack när färgämnet torkar. Detta skyddar ratten från skador och ger en mjuk, behaglig känsla.

Tips

  • Vända bilen på så att du kan rotera ratten hela vägen runt. Detta gör det lättare att undersöka den från alla sidor, tillämpa dina rengöringskemikalier och färgämne i alla de rätta ställena.