Hur man reparerar Molnigt Strålkastare

February 17

Hur man reparerar Molnigt Strålkastare


När du kör på vägen, smuts och annat skräp träffar strålkastarna på din bil. Även dessa objekt är mycket små, gör de mikroskopiska repor när de träffar bilen vid motorvägsfart. Med tiden, dessa repor bygga upp för att göra din strålkastare ser grumlig eller immig över. Inte bara det gör din bil ser ointressant, men det minskar också mängden synligt ljus när du kör på natten. Ersätta dessa strålkastare kan vara dyrt, och är verkligen onödigt eftersom det finns billiga och enkla sätt att vända skadan. Följ bara dessa enkla steg för att reparera de molniga strålkastarna på din bil.

Instruktioner

Hur

1 Köp en strålkastare restaurering kit från "Crystal View". Du kan köpa Crystal View kit på Wal-Mart, K-Mart eller på din lokala Advanced Biltema.

2 Kontrollera din strålkastare kit för att se till att hela innehållet är närvarande. Du bör ha två ark av brunt sandpapper, två ark av blått sandpapper, en handske (för dem med känslig hud), två påsar märkta CV # 1, fyra påsar märkta CV # 2 och fyra mikro väva dukar. Satsen bör också innehålla skriftliga instruktioner om hur du återställer strålkastare.

3 Tvätta strålkastare. Du vill inte slösa din strålkastare kit genom att bara ta bort ytan smuts. Tvättning strålkastarna innan du använder satsen innebär att din utrustning ska användas för att vitalisera strålkastarna i stället för att användas för att tvätta bort smutsen.

4 Gör en grovslipning på första strålkastare. För grovslipning, bör du använda en av de bitar av brunt sandpapper, reservera den andra delen för den andra strålkastare. Använd en sprayflaska för dimma vatten på strålkastare, sedan använda den bruna sandpapper för att skrubba resten från din strålkastare.

5 Utför en finslipning på strålkastaren. För finslipning, bör du använda en av de bitar av blå sandpapper, reservera den andra delen för den andra strålkastare. Medan den första slipningen bort återstoden kommer finare sandpapper träna de flesta repor. Återigen, mist en del vatten på linsen och slipa ytan tills det mesta av de repor har gått. Det kan finnas några lätta repor kvar. Du kan ta hand om dem i steg 8.

6 Polera strålkastare linsen. Att polera linsen, kommer du att använda en av de mikro väva dukar och en av påsarna i CV # 1. Häll en generös mängd CV # 1 på duken och gnugga den ordentligt över ytan av linsen. Om det börjar torka innan du har täckt hela strålkastare, kan du lägga till mer polish till duken, annars dimma lite vatten på ljuset för att uppdatera lösningen.

7 Tvätta strålkastare. Poleringssteget kommer att lämna en torr återstod på linsen. Använd en fuktig trasa för att skrubba allt detta material bort från linsen. Det är viktigt för strålkastaren vara helt ren innan du går vidare till nästa steg. Vänta tills strålkastare torka helt innan vi går vidare.

8 Applicera klarlack tätningsmedel på strålkastaren. Denna lösning kommer att fylla i några fina repor och applicera en skyddande beläggning över strålkastare linsen. Använd en av de mikro väva dukar och en påse med CV # 2. Lösningen kommer ut ur påsen snabbt, så ta din tid och häll den långsamt så att den kan absorbera i tyget. Torka duken över strålkastare med hjälp av mjuka rörelser i en riktning.

9 Vänta två minuter för tätningsmedlet torka. Medan du väntar, använda en fuktig pappershandduk för att torka bort tätningsmedel som du kan ha fått på områden utanför strålkastaren. Produkten kommer inte att skada din färg eller krom, men det kommer att hårdna på toppen av det om det inte tas bort.

10 Applicera ett andra skikt av tätningsmedel till strålkastaren. Precis som tidigare, använd en påse med CV # 2 på en mikro-väva tyg, och tillämpa den på linsen i en bred svepande rörelse i en riktning. Återigen, använd en fuktig pappershandduk för att avlägsna någon lösning som kan ha fått på din färg eller krom.

11 Upprepa processen på andra strålkastare. Den strålkastare restaurering kit innehåller tillräckligt med förnödenheter för att få livet tillbaka till båda bilens strålkastare. Det finns ingen anledning att köpa en andra sats.

Tips

  • Om det alls är möjligt, reparera din molniga strålkastare i ett garage, bort från att blåsa damm. Om du måste återställa din strålkastare utanför, se till att det är på en ljus och solig dag med ett minimum av vind.