Vad gör en bil Tveka vid acceleration?

January 6

Vad gör en bil Tveka vid acceleration?


"Tvekan" substantiv, från nominativ latin "haesitatio," som betyder "obeslutsamhet, osäkerhet eller obeslutsamhet." Bilar är avgörande instrument av naturen, som trafikerar jorden i, så mycket som möjligt, en rak linje från punkt A till punkt B. Du trycker på go-pedal, du har åtagit sig att gå framåt. Livet ska vara så enkelt. Men det är inte - särskilt när våra fordon besluta självmant att obeslutsamhet är lämpligt svar på en avgörande begäran om att gå.

Den typ av problem

Många saker kan orsaka en motor för att förlora makten: dålig timing, luftflödes hinder gå in i eller ut ur motorn, kol uppbyggd på tändstift, dålig bensin och felaktig bränsleförbrukningen i cylindrarna är bara några. Men dessa saker inte ofta orsaka motor tvekan - åtminstone inte till en början. Tvekan av naturen är en övergående fenomen, där allt i motorn kan arbeta mycket bra en stund, och fungerar tre millisekunder senare. Detta innebär att allt som händer cykliskt fel i motorn måste bryta och un-breaking mycket snabbt. Som regel, hårdvarufel i motorn inte un-bryta sig, och luftflödesvariationer är inte tillräckligt snabb. Då återstår två troliga kraftkällor fluktuation: el och bränsletryck.

Bränsle, luft och feltändning

Motor tvekan, nästan per definition, går vanligen tillbaka till en feltändning i en eller flera av cylindrarna. När en eller flera cylindrar stannar bränning, elavbrott, och fordonet tvekar under acceleration. Den feltändning orsakar tvekan; du behöver bara ta reda på vad som orsakar misständning. Ofta kommer det att komma tillbaka till en "lean" tillstånd ", vilket innebär att det finns antingen inte tillräckligt med bränsle eller för mycket luft kommer in. Igensatta bränslefilter, inte bränslepumpar eller regulatorer, och smutsiga eller trasiga bränsleinjektorer är de vanligaste orsakerna till .. ett fel i bränsletillförseln den medföljande "lean feltändning" kommer att utlösa en check-motorn ljus Å andra sidan, kan du ha en massiv luftläckage från en dålig vakuumledning eller insugningsröret packning Misslyckade intag sensorer -. gasspjällsläge, luft~~POS=TRUNC, inloppsluftens temperatur och mångfaldiga absolut tryckgivare ingår - ofta få datorn att tro att det finns mindre luft kommer in än det verkligen är så, så långt dess berörda, det finns en massiv vakuum läcka närvarande..

Elektriska och sensorfel

Speciellt på moderna motorer, med sin uppsjö av sensorer och elektriska komponenter, elektriska fel är huvudmisstänkt i tvekan frågor. En dålig sensor eller rlectrical fel i ledningar visar vanligtvis två kontrollampa tecken. Den första är ofta att tvekan är mycket snabb, även våldsam; elektricitet kan stänga av och på mycket snabbt, vilket innebär att motoreffekten kan bläddra på och av som en strömbrytare. För det andra, elektriska och sensorfel tenderar att orsaka slumpmässig, spastisk tvekan utan regelbundet mönster. Det betyder inte regelbunden, rytmisk tvekan kan inte orsakas av ett elektriskt problem, särskilt när det gäller en misständning. Det betyder bara att om du ser plötsligt, oregelbundna, ryck tvekan utan mycket konsekvent mönster av beteende, är det troligt elektrisk natur.

Läsa koder

Elektriska sensor och bränsleluft fel kommer ofta kasta två mycket olika typer av diagnostiska koder. Bränsle-luftproblem tenderar att vara mycket regelbunden, som påverkar antingen hela motorn på en gång, eller särskilda cylindrar på en regelbunden basis. Med dessa kommer du oftast se "feltändning på Cylinder nr __" och "Lean skick" koder. Elektriska sensorfel är ofta mycket mindre förutsägbar, eftersom varje mängd bränsle kan gå igenom någon cylinder oförbränt. Elektriska sensor fel, särskilt i tändningslåset, ofta betecknade med "Random feltändning" eller "Rich skick" koder. Om du får någon av dessa, är problemet troligen elektrisk natur, förmodligen att göra med tändsystem. En encylindrig kod, eller en enda, konsekvent misständning cylinder går vanligtvis tillbaka till en dålig bränsleinjektor, tändstift, kabeln eller elektrisk anslutning till denna cylinder.

Specifika Motor Cases

Din hela motorn går på vevaxeln och kamaxel positionering sensorer, så något fel med någon av dessa kan orsaka nästan vad som helst; Vanligtvis kommer du att se slumpmässigt misständning och rika villkorskoder. Dessa misslyckanden är mycket vanliga - nästan lika hög grad som en dålig gasspjällssensorn. En dålig TPS kan lätt orsaka ryck tvekan, eftersom datorn tror att du snabbt öppna och stänga gasspjället. Om allt i världen verkar gå fel på en gång, kontrollera din motor och ramens markremmar och batterianslutningen. En dålig mark kommer att orsaka allt för att handla upp, inklusive datorn. På moderna fordon, syresensor misslyckanden normalt inte orsakar tvekan; datorn ska inse sensorn är dålig, och kommer sannolikt att ignorera sina uppgifter och detune hela motorn tills du få det fasta. Hindras avgasflödet från en dålig katalysator kan orsaka ryck tvekan, men en total effektförlust är mer sannolikt.

transmissions Troubles

Tveka inte alltid kommer från motorn. Elektroniskt styrda automatiska växellådor är föremål för samma slags sensorer och ställdon problem motorer är, och har en hel del komplex hårdvara för att styra. Tvekan under acceleration är ofta det första tecknet på att halka transmissionskopplingar, som orsakas av kopplingsmagnet fel, dålig transmissionsolja eller transmissionsoljepump, och utslitna eller brända kopplingar. Om bilen verkar bara att tveka på högsta växeln, eller över ca 45 km / h, du kan ha ett problem med lock-up kopplingar i momentomvandlaren. Naturligtvis kan låga transmissionsolja också orsaka tvekan, både på grund av vätsketryckvariationer i sändningen, och på grund av en tom momentomvandlare spottar upp luft i stället för att överföra kraft. Moderna fordon typiskt själv diagnostisera sändningen precis som motor, men dessa tillverkare koder inte vara läsbar med en generisk skanner. Om du får tvekan, men en generisk läsaren inte avslöjat några felkoder, ta bilen till en butik som specialiserat sig på din make av bil. De kommer att ha en scanner för att kontrollera tillverkarens koder.