Hur man justerar ISO-inställning på din digitalkamera

June 19

ISO-inställningen på din kamera är viktigt eftersom det justerar känsligheten för kamerans fotosensor. Normalt kommer att vilja lämna den på den lägsta inställningen, eftersom detta kommer att resultera i snyggare foton. Men i svagt ljus, kan det vara nödvändigt att öka ISO-inställningen för att få en skarp bild. Att öka ISO-inställningen vanligtvis tillägger "brus" till dina bilder, som är synlig distorsion som blir märkbar i bilderna.

Instruktioner

1 Hitta ISO väljaren på din digitalkamera. Avancerade kameror har ofta en ISO justeringsknappen direkt på kamerahuset. Leta upp och tryck på "menu" -knappen.

2 Välj "skjuta" -menyn i huvudmenyn. Detta är ofta representeras av en ikon som ser ut som en kamera.

3 Granska dina val. Fotograferingsmenyn har vanligtvis alternativ såsom vitbalans, scen och ISO. Välj ISO.

4 Välj ett ISO-värde. Du kommer typiskt att ges alternativ såsom 100, 200, 400, 800 och ibland upp till 1600 eller längre. Välj det nummer du önskar. Varje ökning motsvarar en fördubbling av känsligheten hos bildsensorn. Välj lägsta ISO-tal som fortfarande kommer att möjliggöra en snabb nog slutartid för att producera en skarp bild.

5 Lämna din ISO inställd på det lägsta antalet som standard och höja det bara när du inte kan annars få en tillräckligt snabb slutartid för att producera en skarp bild.

Tips

  • Att öka ISO-inställningen kommer att orsaka störningar och distorsion i dina bilder.