Hur man reparerar stötdämparen Monteringsfäste

June 16

Stötdämpare ger ett fordon med en mjuk gång på varierande eller ojämn terräng. Men när en stötdämpare montera raster, bifogade stötdämparen kan inte fylla sin funktion längre, och fordonet kommer att drabbas av minskad köregenskaper. Förfarandet för fastställande av dessa fästen varierar kraftigt, beroende på vilken typ av fordon, men för det mesta jobbet kan göras av någon med mycket liten mekanisk erfarenhet.

Instruktioner

1 Ta bort de nedre och övre bultar chock återhållsamhet, med hjälp av en spärrnyckel och lämplig storlek uttaget. Använd spett för att bända fästet om det påverkar kraft på stöt, tills den kan frigöras. Dra chocken från spalten och plats åt sidan.

2 Leta reda på brutna berget och avgöra vilken typ av armatur. Använda spärr och av lämplig storlek uttag för att ta bort fästet, om den är fastskruvad på. Bända fästet från fordonskarossen och kasta. Ersätt med en ny chock eftermarknads montera och säkert med hjälp av bultar. Sätt tillbaka stötdämparen.

3 Använda en kvarn för att skära av ändarna på nitar, om fästet säkrades med en nit pistol. Skuren i nithuvudet i 45 graders vinkel och långsamt gunga kvarnen och tillbaka för att bära bort huvudet. Använd en spett för att dra fästet från resten av niten stammen. Använd en hammare och hammare mejsel för att ta bort stjälkarna från monteringshålen. Byt fästet med en ersättnings bolt-on eftermarknaden, och säkra med de medföljande skruvarna. Sätt tillbaka stötdämparen.

4 Försök att slå fästet rakt, med hjälp av hammaren, om fästet är permanent svetsad till fordonets chassi. Placera en träbit, ungefär storleken av chocken Mount, nära chock mount. Placera träbit som om du monterar chock. Använda hammaren för att inrikta fästet till formen och bredden på blocket. Placera stötdämparen i berget och försöker installera den. Fortsätt forma fästet med hammaren tills stötdämparen kan installeras säkert, utan någon rörelse i fästet området.

Tips

  • Bultning på fästena efter-marknad kräver kommer in från toppen, sedan dra åt muttern från botten. Placeringen av bulthål för fästena är olika för varje bilmodell, men de främre fästen är i allmänhet finns i motorrummet, och de bakre fästen ligger nära stammen, under sätena eller under lastbilens flak.