Felsökning av fyrhjulsdrift av en Jeep Cherokee

June 17

Den fyrhjulsdrift system en Jeep Cherokee är ganska enkelt, men som allt annat mekaniskt, är det benägna att misslyckas då och då, särskilt om det blir en hel del hårt spår användning. Nedan är några idéer för att kolla om din fyrhjulsdrift systemet inte griper in.

Instruktioner

1 Kontrollera växellådans oljenivå. Om en överföringsfallet sinar, eller helt enkelt inte har tillräckligt med vätska, kommer det inte att flytta eller fungera smidigt. Om det vid kontroll av nivån, du tycker att det är låg, tillsätt lite vätska till det och se om problemet försvinner. Om det har körts under långa perioder medan tom eller låg, kan växeldrivkedjan inuti växeln värma upp och sträcka, vilket normalt resulterar i ett högt smällande ljud när fyrhjulsdriften är inkopplad.

2 Inspektera kopplingen under fordonet. Ibland kopplingen från skift till fördelningsväxellådan kan lossna, böjs eller bryts helt. Att inspektera detta glida under förarsidan av Cherokee och titta på den övre delen av fördelningsväxeln närmast kroppen. Om möjligt, har någon förskjuta fyrhjulsdrift spaken i hytten, så att du kan titta på några binder eller avbrott medan det är i rörelse.

3 Inspektera drivaxlar och U-fogar. Drivaxlarna är kopplade till drivlinan av Cherokee, och överföra kraft till hjulen från växellådan och fördelningsväxeln. Om de är böjda, trasiga eller bindande, kommer fyrhjulsdrift systemet inte fungerar korrekt. Drivaxlarna är förbundna i båda ändar med kardanknutar eller fogar som ser ut som plustecken med rundade ändar. Dessa fogar tillåter upp och ner rörelse medan hjulen roterar, och de gör slits ut med tiden.

4 Inspektera axlar och fram leder. Inuti din främre och bakaxelbryggor är drivaxlar som ser ut som metall kvast handtag med räfflor på utsidan. Ta bort hjulen och broms hårdvara för att få tillgång till dina axlar, och inspektera dem för brott eller större sprickor. Framaxlarna i Cherokee är anslutna till framhjulen via samma typ U-leder som är på drivaxlarna. Om dessa binder eller paus kommer fyrhjulsdrift systemet allvarligt försvåras. Det är också en bra idé att inspektera växellådsoljan nivåer av både främre och bakaxelbryggor. De bör innehålla tillräckligt mycket vätska så att den knappt når botten av påfyllnings / inspektionshålet på differentialkåpan.

Tips

  • När du använder en fordonsdomkraft för att lyfta Cherokee av någon anledning alltid använda pallbockar för säkerheten.