Vilket format filmer måste vara i att spela på BlackBerry Pearl?

March 28

En av fördelarna med att äga en smartphone är att det kan stödja en mängd olika medietyper så att du kan visa bilder, lyssna på musik och även titta på filmer på språng. BlackBerry Pearl är i stånd att titta på filmer, men de kan behöva konverteras innan du kan titta på dem på enheten. Genom att veta vilka format är acceptabla, har du en enklare tid att ladda ner, konvertera och synkronisera dina filmer till din BlackBerry telefon.

Format som stöds

Med en BlackBerry Pearl, enheten - särskilt nyare versioner av Pearl - bör kunna stödja ett antal olika filmformat. Den huvudsakliga format som används för BlackBerry filmer och ett lättast accepteras av telefonen är MPEG-4, en gemensam videoformat. Din Pearl accepterar också .avi, .mov, .3gp, .mp4, m4v och .mpg filer, men spelbarhet kan variera beroende på den aktuella modellen av Pearl du äger. MPEG-4, .avi och .mov är vanliga filmfiler, vilket gör dem lätta att synkronisera eller konvertera om det behövs.

Omvandling

Om du hittar en film som ännu inte är i en format som stöds som du vill ladda ner till telefonen kan du konvertera filmen med hjälp av en video converter på datorn. Med en omvandlare, du ladda upp video och sedan ange utdataformatet så att du kan överföra filmen till din telefon. När filen konverteras, behöver du bara att synkronisera din Pearl och lägga filmen till "Media" fil för enkel åtkomst.

Vid köp av filmer

Tyvärr kan du inte ladda ner filmer direkt från BlackBerry App World på det sätt du kan från iTunes för iPhone. Istället leta efter DVD i butiken som också innehåller en digital kopia av filmen. Med en digital kopia av filmen, kan du ladda upp filmen till datorn och använda kopian för att konvertera till ett format som stöds, om det behövs och sedan synkronisera till BlackBerry. Äga en digital kopia av en film är helt lagligt, medan många gratis film hämta webbplatser är inte.

Andra mediaformat

BlackBerry Pearl inte bara stödja en handfull film format, kan du också prova andra mediafiler för att hålla dig sysselsatt och underhöll på resande fot. När du lyssnar på musik, stöder Pearl ACC, MIDI och MP3-format. Du kan också ladda ner böcker med hjälp av appar för Kindle eller Kobo. När du utforskar din Pearl kapacitet du kommer att upptäcka att tillsammans med filmer och musik, har du gott om filer att hålla underhöll.