Var är oljepluggen på en 2004 Jeep Cherokee?

July 31

Byte av olja i 2004 Jeep Grand Cherokee kräver avlägsnandet av oljepluggen så att motorn kan tömmas på spillolja; lokalisera oljepluggen är det första steget i denna process, men det kan vara frustrerande om du inte vet exakt vad du letar efter.

Prep

Samla upp allt du behöver för att byta olja, inklusive en långpannan, några rena trasor och en ficklampa om du behöver extra belysning. Få en hylsnyckel också. Kör din 2004 Grand Cherokee på en uppsättning ramper sedan lägga den i parken, ställa i nödbromsen och chocka tillbaka däck för säkerhets skull. Låt motorn svalna innan arbetet påbörjas. För komfort, skjut en bit kartong tillräckligt stor för att bekvämt ligga på under fordonet framåt mitten av Jeep undersida.

Oljepanna

Krypa under jeep och lade sig på kartong med huvudet närmare den främre stötfångaren och benen under resten av fordonet. Använd ficklampan om du behöver extra belysning för att hjälpa dig att söka efter kontakten. Titta upp för att hitta en stor, halv böjda metallstycke som liknar en servering pan används för att värma mat i bufféer, detta är oljetråget.

olje~~POS=TRUNC

Skjut ytterligare under fordonet och nå upp bakom oljetråget, på den sida som är vänd mot den bakre stötfångaren. Du ser en liten sexkantsskruv mot botten av denna sida av pannan - är detta oljepluggen. Använd en hylsnyckel sakta lossa och dra ut kontakten om så önskas, men har en droppskål och rena trasor till hands för att fånga spill. När du har hittat kontakten, kan du behöva torka bort en del crud i syfte att för hylsnyckel för att uppnå en tät förslutning.

magnetiska Plugs

Efter att ha konstaterat pluggen och oljebyte (förutsatt att du behövde göra det), kanske du vill titta på att köpa en ny magnetplugg. Som namnet antyder, efter tömning av olja och byte av filter, den magnetiska oljepluggen klämmer helt enkelt ned över hålet i pannan. När framtida oljebyten inträffar, du helt enkelt dra i kontakten för att ta bort och därmed eliminera behovet av en hylsnyckel.