Motor Omlindning Verktyg

August 21

Motor Omlindning Verktyg


Om din motor måste lindnings, betyder det oftast att isoleringen har skadats av överdriven värme eller ledningar har skurits på fel ställe. Om inget av dessa problem har inträffat, kan motorn vanligen repareras med några rutinunderhåll. Uppdragning är ett extremt brett process som kräver omfattande mekaniska kunskaper.

lödkolvar

Lödkolvar används för att svetsa samman trådarna. Lödkolvar gjorts speciellt för motor bakåt sträcker sig från 200 till 550 watt och har en hammarliknande konstruktion.

Stator hanteringsutrustning

Denna utrustning kan lyfta din motor från golvet för enklare hantering. Genom att montera din motor på denna arbetsstation, kan du enkelt utföra alla motor omspolning processer som isolering, spole placering, tejpning, ansluter, impregnering och ugnsbehandling.

hårdlödnings enheter

Dessa enheter består av en styrenhet som är ansluten till ett par lödnings tång. Dess portabilitet gör det enkelt att svetsa ledningarna i motorn. RRB enheter används för mer tunga lödning medan HLGH enheter anpassade till lättare lödning.

Ankaret Banding Device

Denna enhet används för att dra snäva ankarlindningar. Den kan monteras eller fristående. Enheten drar lind genom att tejpa eller inslagning dem.

Handverktyg och Rewind tillbehör

Handverktyg är mindre verktyg som kilar, trådinser och spole knyta verktyg. Dessa typer av verktyg används för att öppna trånga delar av motorn, rena inre delar, sticka in ståltråd och binda spolen på plats.

rotor lyftare

Rotor lyftare är små, klämliknande fixturer som håller en rotor på plats. Dessa verktyg är praktiskt för att din rotorn hålls på plats medan reparationer utförs.