Hur rengör jag Foggy Strålkastare?

March 19

Hur rengör jag Foggy Strålkastare?


Med tiden kommer plastskydd på bilens strålkastare dis över från en kombination av smuts, repor, och exponering för fukt och väder. Det finns många företag som kommer att reparera dessa luckor. Men det är relativt billigt och lätt att göra reparationerna själv, antingen genom att köpa ett kit, eller köpa poster separat vid en automatisk leverans butik.

Instruktioner

1 Tvätta bilen för att avlägsna all smuts. Låt det torka.

2 Skydda bilen runt strålkastarna genom att tillämpa målartejp, se till att inte lämna någon yta avslöjats som kan skadas av polermedel eller sandpapper när du arbetar.

3 Applicera en liten mängd av polermedel till en trasa och gnugga på strålkastarna, ett lätt tryck i en cirkelrörelse. Du kommer förmodligen göra detta för ca 10 minuter per lins; om locket är lätt skadad, bör denna process visar resultat snabbt. Om det finns en hel del repor och gropar, måste du göra ytterligare polering.

4 Blötlägg 1000-grit sandpapper i en hink med vatten i minst 10 minuter. Väta ytan av strålkastaren, och sand den lätt i raka linjer, fram och tillbaka i endast en riktning. Fortsätt slipa tills groparna i plast, liksom missfärgning, är borta. Du kan behöva regelbundet tvätta och torka ytan av strålkastaren innan du fortsätter slipning. Tvätta bort grus innan vi går vidare.

5 Upprepa processen med 1500-slippapper, nu rör sig i rät vinkel mot dina tidigare stroke.

6 Fortsätt att slipa linsen med ökande kornvikter. Hålla linsen våt och alltid stroke linsen i rät vinkel från de tidigare sandpapper slag, tills linsen är tillfredsställande klar.

7 Avsluta jobbet med ytterligare en tillämpning av polermedel på en trasa och sedan tvätta linsen med ett milt rengöringsmedel, och ta bort målartejp.

Tips

  • Du kan vaxa bilen innan du börjar arbeta på strålkastarna för att ge ytterligare skydd mot stänk av några produkter.
  • Sandpapper korn siffror visar hur många slipartiklar finns det per kvadrattum av papper. Ju högre siffra, desto mjukare och mindre slip sandpapper.
  • Från och med februari 2010 kit är ungefär $ 10- $ 15, men materialen i sig kan kosta mindre.
  • Matlagning spray - som Pam - kan användas som en snabb lösning, som det rockar och rengör skrapat ytan av en lins.