Felsökning en bränslepump i en Porche 944

April 8

Porsche 944 byggdes fram till 1991. Den producerades med en 3,0 liters rak fyrcylindrig motor och kom standard med många olika funktioner, bland annat servobromsar, en effekt taklucka, farthållare, luftkonditionering, elektriska fönsterhissar, en fem-växlad manuell växellåda och fyra hjul låsningsfria bromsar. Den var också utrustad med en elektrisk bränslepump som sitter inne i bilens bränsletank och sänder bränsle från bränsletanken till motorn. Genom korrekt felsökning på bränslepumpen kan det hända att ett annat bränsle systemkomponent är felaktig och spara den tid det skulle ha tagit för att komma åt och byta ut pumpen.

Instruktioner

1 Se upp för din Porsche att uppvisa symptom på en misslyckad bränslepump. De två primära symptom på en dålig bränslepump är Porsche inte att starta när du vrider tändningsnyckeln och motorn stannar när du trycker ner på gaspedalen för att öka Porsche hastighet.

2 Se till att bränsletrycket är i det rätta området. Anslut en bränsletrycksmätare till Schrader ventilen i bilen. Schraderventilen ser mycket lik en luftmunstycke på en cykel eller bildäck och ligger på toppen av din motor. När du har anslutit bränsletrycksmätare till ventilen, förvandla din Porsche och låt motorn gå på tomgång. Läs mätaren för att se om bränsletrycket är inom ett godtagbart intervall. Den rätta bränsletryckområde för en 1991 Porsche 944 är 46 till 51 pounds per kvadrattum.

3 Kontrollera om bränsletrycksregulator orsakar bränslesystemet problem i stället för en felaktig bränslepumpen. Om din Porsche har låg bränsletryck bränsletrycksregulator kan vara fel i stället för bränslepumpen. Med bränsletryckmätaren fortfarande sitter schraderventilen, hitta bränsletrycksregulator, som ligger nära Schrader ventilen och försiktigt pressa bränsleledningen kör till regulatorn medan Porsches motorn går på tomgång. Om bränsletrycksmätaren visar bilens bränsletrycket ökar när du pressa bränsleledningen regulatorn är dåligt och bör repareras eller bytas ut.

4 Kontrollera att bränslepumpen börjar arbeta när batteriet börjar arbeta. Bränslepumpen ska börja dra gas från bränsletanken så snart batteriet i bilen börjar energigivande. Förvandla din tändningsnyckeln ett steg till höger så att batteriet är på men Porsche motor är inte. Sitta och lyssna till bränslepumpen. Du bör kunna höra det fungerar om det fortfarande fungerar. Du kommer att behöva utföra detta test på en lugn plats eller du kan behöva en andra individ att hjälpa dig lyssna efter pumpen.

Tips

  • Rådgör alltid med en kvalificerad mekaniker om du är osäker på om du har rätt troubleshooted problemet med din Porsche bränslesystem.