Vilken storlek förgasare behöver jag för en 383 Stroker?

September 30

Vilken storlek förgasare behöver jag för en 383 Stroker?


Chevy 383 Stroker Motorn är en 350 odlingsenhet motor med hjälp av en 400 produktions vev. Det är populärt bland Chevy entusiaster som vill ha mer hästkrafter eftersom det är både en enkel och kostnadseffektiv uppgradering.

Stroker Motorer

Stroker motorer öka slaget hos kolvarna genom att använda en förändrad vevaxel, vilket ökar förskjutningen utan att ändra motorblock. Detta gör att mer luft och bränsle in i cylindrarna, vilket ökar vridmomentet och hästkrafter.

förgasare

Funktionerna hos en förgasare inkluderar kontrollerande motorhastighet, som kombinerar gas och luft in i en brännbar blandning, och reglering av luft och bränsleförhållande. Carburetor storlekar mäts genom kubikfot per minut. En 600 cfm förgasare, till exempel, strömmar 600 kubikfot luft under en minut vid helt öppet gasspjäll. Ju högre cfm, desto mer luft en förgasare kan strömma.

Förgasare För 383 Stroker

Förgasaren används beror på den typ av motor och användningen av motorn. För normal gata körning med en 383 Stroker motor, ChevyMania! rekommenderar 650 cfm förgasare. En 750 cfm förgasare kommer att göra motorn mer kraftfull, men det är den största som ska användas om motorn används för racing.