Hur man byter olja i en 2002 Corolla

November 8

Hur man byter olja i en 2002 Corolla


Byt olja i din Toyota Corolla var 3000 miles eller tre månader, beroende på vilket som kommer först. Förutom att dränera olja och lägga ny olja, måste du också byta ut oljefiltret. Till skillnad från vissa nyare modeller där oljebyte försvåras på grund av filtrets läge är 2002-modellen Corolla filter lättillgängliga.

Instruktioner

Gammal olja / Filter

1 Parkera bilen på en nivå plats, höja den och stödja den på pallbockar. Ta bort påfyllningslocket baktill kamaxelkåpa.

2 Placera ett uppsamlingskärl direkt under dräneringspluggen på oljetråget, som ligger på passagerarsidan av bilen, och dra ut kontakten med en skiftnyckel. Se upp för oljan att börja dränering när kontakten blir mycket lös.

3 Vänta all den gamla oljan rinna i pannan. Eftersom det saktar till en rännil, flytta pannan ytterligare under bilen om det behövs.

4 Torka all gammal olja från avtappningspluggen med en ren trasa, var noga med att ta bort alla metallspån och installera pluggarna. Dra ur kontakten, men se till att du inte tömma sina trådar.

5 Flytta drain pan så det är under oljefiltret, som ligger nära den främre änden av oljetråget. Ta bort alla andra objekt från bilens undersida och sänka den.

6 Lossa oljefiltret med en filternyckel motsols. Skruva den för hand när det är löst nog att göra det.

7 Torka av monteringsytan för filtret med en ren trasa.

Ny olja / Filter

8 Smear motorolja på packningen av utbytesoljefiltret.

9 Skruva fast filtret på plats för hand. Dra inte åt den med nyckeln eller så kan skada packningen.

10 Häll tre liter ny olja i oljepåfyllningslocket i ventilkåpan med hjälp av en tratt, så kolla nivån med mätstickan efter några minuter. Tillsätt mer olja vid behov tills oljenivån är vid eller nära F märket.

11 Kör motorn i några minuter och leta efter läckor. Efter avstängning av motorn, vänta tills oljan att bosätta sig i pannan, kontrollera nivån igen och tillsätt olja vid behov.

Tips

  • Köra motorn till dess normala driftstemperatur kommer att hjälpa oljeflödet ut lättare. Däremot kommer det att bli mycket varmare, så bär tjocka handskar och andra skyddskläder.
  • Om avtappningspluggen är alltför snäv, prova att ta bort den med en brytare bar och uttag i stället för en skiftnyckel.
  • SAE 5W-3 olja rekommenderas, men 10W-30 kan arbeta under förutsättning att klimatet är över 0 grader Fahrenheit.