Hur man ändrar bromsklossar bak på en Jeep Grand Cherokee

November 12

Bromsbelägg är en viktig del av din Jeep Grand Cherokee bromssystem. De är utbytbara friktions kuddar som nypa bromsskivan eller trumman när bromsarna används. Du bör byta ut bromsbeläggen innan de bär mer än ett kvarts tum eller riskerar att skada din Grand Cherokee s bromsskivor

Instruktioner

Ta bort de gamla bromsbelägg

1 Parkera bilen på ett plant underlag. Om du har en pinne skift bil, se till att bilen är i växel. Placera block framför framdäcken så bilen inte rör sig när du arbetar på det.

2 Öppna huven på din bil. Lokalisera huvudcylindern och bromsvätskebehållaren. Om det behövs, ta bort bromsvätska tills nivån i behållaren är mindre än halvfullt. En kalkon baster är ett bra verktyg för detta. Sätt bromsvätskenivån i plastbehållaren och kassera det på det sätt du gör dig av motorolja.

3 Lyft den bakre änden av din Grand Cherokee med domkraft. Ta bort den bakre däcket eller hjulaggregatet.

4 Skjut prybar i bromsok öppna och använda den yttre bromsklossen som en stödjepunkt, tryck kolven tillbaka in i kolvenheten. Bänd våren ur bromsoket.

5 Använd hylsnyckel för att ta bort bromsok bultar från baksidan av bromsoket. Också ta bort stiften under bultarna och tapp mössor, de kapitäler vid ändarna av stiften.

6 Skjut tjocklek bort från ankaret och avbryta den nära skivbroms med en liten gummiband eller klädhängare. Avbryta bromsok huset så att du inte skadar bromsslangen.

7 Ta bort bromsbelägg från bromsoket.

Montera nya bromsbelägg

8 Sätt i de nya bromsbelägg i bromsoket. Skjut bromsok tillbaka till bromsoket ankare.

9 Använd silikonfett och applicera ett tunt lager av fett bromsok stiften. Använd hylsnyckel att dra åt bultarna och stiften till 21 till 30 fot pund. (29-41 Nm). Installera tapp mössor, de kapitäler på ändarna av stiften.

10 Installera bromsok våren mellan oket och ankaret först, sedan fästa den andra änden av fjädern i nedre tjocklek hålet. Det bidrar till att hålla fjädern på plats med tummen medan du manövrera fjäderänden ut och under ankaret.

11 Tillsätt vätska till huvudcylindern behållaren för att ersätta någon du tog bort innan du tog bort de gamla bromsbeläggen.

12 Säsong bromsbeläggen genom att göra endast milda stopp när du kör under den första veckan efter installation av nya bromsbelägg. Försök att inte göra några hårda stopp när du krydda bromsarna.

Tips

  • Huvudcylinderns är en metallcylinder placerad framför ratten på metall brandvägg som skiljer motorn från kroppen av bilen. På toppen av cylindern finns det en plastbehållare som håller bromsvätska för systemet. När du arbetar på bromsarna du justera vätskenivån så att behållaren är mindre än halvfullt.
  • Tjockleken är den bågformade, gjutjärn stycke fäst vid bromsrotorn. Det är oftast i det övre bakre delen av bromsrotorn. Bromsok bultar ligger på baksidan av bromsoket. Bromsok kolv är den stora, runda kolv som pressar på den invändiga bromsbelägget, som är dynan närmast insidan av bilen.
  • Var försiktig med bromsvätska. Det är en ögonirriterande och är farligt vid förtäring. Tvätta alltid händerna noggrant efter att du har att hantera bromsvätska. Om bromsvätskan inte komma i ögonen, använd omedelbart klart, rinnande vatten för att skölja ögonen i 15 minuter. Om dina ögon är fortfarande irriterad när du skölja dem eller om du sväljer någon bromsvätska, få medicinsk hjälp omedelbart.
  • Var försiktig när du hanterar använda bromsdelar. Damm och smuts på bromsdelar kan innehålla asbestfibrer som kan vara skadliga för hälsan om de inandas.
  • När du rena bromsdelar, använd alltid en fuktig trasa, inte tryckluft, stålborstar, skursvampar, eller något annat som kan flytta damm- och smutspartiklar runt. Kasta bort eventuella rengöringsdukar som du använder och sopade upp smuts och damm i en förseglad, ogenomtränglig behållare. För mer information, besök biblioteket eller gå online för att se Environmental Protection Agency (EPA) och Occupational Safety and Health Administration (OSHA) riktlinjer och rutiner för att hantera eller kasta bort allt som kan innehålla asbestfibrer.