GM serviceutbildning

April 8

GM serviceutbildning


General Motors är en av de största biltillverkarna i världen. Förutom att sälja bilar det ger service genom sina återförsäljare. För att säkerställa kvaliteten på utförande erbjuder fortbildning till mekaniker som arbetar för återförsäljare.

General Motors driver GM Service Teknisk Universitet i flera regionala utbildningscentra och satellit campus runt om i landet. GM fortbildning använder en blandning av teknik och träningsmetoder för att utbilda servicepersonal.

Syfte och utbildning Approach

GM fortbildningsprogram syftar till att göra det möjligt för servicetekniker att möta kraven från återförsäljare och lösa kundernas problem exakt. Sedan 1991 års modell, har GM skapat standarder för servicetekniker som arbetar på GM återförsäljare.

Programmet använder en "blandad media" strategi, som går utöver den traditionella instruktör baserade inlärningsmetoden. Den blandade media tillvägagångssätt använder Internet, trycksaker, simuleringar och video klasser för att möjliggöra långväga utbildning på återförsäljare. Dessa metoder, i kombination med traditionell instruktör utbildning, kan GM att erbjuda flexibla och snabb utbildning som regionala baserade campus inte kan på grund av så effektivt.

läroplan

GM: s tjänst utbildningsplan täcker ämnen som återförsäljaravtal mekanik behöver veta för att effektivt diagnostisera problem med GM bilar. Tjänsten utbildningsplan är uppdelad i 13 olika områden som GM tekniker kan certifieras i. Dessa områden är motorn reparation, transmissioner, styrning och fjädring, kropp reparation och prestanda. Vissa program är inte erbjuda av GM, men av godkända leverantörer.

Erfarna servicetekniker kan ta online-placering bedömning för att se deras utbildningsnivå och placera ut nödvändiga kurser och gå vidare till praktisk utbildning. Tekniker med mängder av mer än 80 procent på checklista prestanda kan placera ut ur praktisk utbildning.

Befälhavaren Tekniker Certifiering

Mästare Tekniker är en högre klass servicetekniker som kräver bred kunskap och teknisk skicklighet. Certifiering Bedömning Master Tekniker är ett prestationsbaserat prov som täcker alla områden i GM service utbildningsplan. Utfört testet förväntas lösa verkliga problem på fordon. Bedömningen innehåller flera övningar.

Innan du försöker master Tekniker certifiering teknikern måste ha passerat Fortbildningen College certifiering och vara ASE (Institutet för Automotive Service Excellence) certifierade.

Mästare Tekniker certifiering är bra för ett år och kan förlängas om master tekniker förblir aktuell på hans tjänsteutbildningsstandarder och ASE certifiering.

World Class Tekniker

Den högsta nivån av certifiering är världsklass tekniker. World Class teknikern täcker kroppen och mekaniska delar av fortbildning.

För att bli en mekanisk World Class Tekniker en anställd måste fylla åtta av de nio master servicetekniker certifieringar finns i den mekaniska utbildningsområdet.

Body World Class tekniker måste fylla tre huvudtjänst Tekniker certifieringar.

supplementär Training

GM service Utbildningen omfattar kompletterande program som utbildar och tränar ungdomar om karriärer som servicetekniker, ger i fabrik utbildning för GM tillverkningsanläggningar, och ge utbildning för medeltunga lastbilar och utbildning för flottan eller kommersiella kunder.


Relaterade artiklar