Hur man tar bort en fläkthjulet

April 14

En fläkthjulet, som ofta kallas en kortsluten eller hamsterhjul, fäster vid den främre delen av fläktmotorn i fordonet. När du slår på strömmen till fläktmotorn genom att välja en cirkulations inställning, börjar den snurra fläkthjulet. Medan fläktens motor kan misslyckas med tiden, ofta förblir fläkthjulet intakt.

Instruktioner

1 Höj och ordentligt stöd huven på bilen. Leta upp och koppla minuskabeln terminal från batteriet med en hylsnyckel. Positionera metallterminal vid slutet av kabeln bort från dess anslutningspunkt på batteriet.

2 Bestäm var din fläktmotorn monteras om du inte redan vet. Fläktmotorn i nästan varje fordons fästen i en av två platser. I full storlek fordon och lastbilar, monterar fläktmotorn vanligen i motorrummet på passagerarsidan i brandväggen. I mindre bilar, fläktmotorn monteras vanligen i det inre under instrumentbrädan på passagerarsidan. Fläktmotorn i båda fallen ser likadan ut och det är kopplat in i fordonet på samma sätt.

3 Identifiera bilens fläktmotorn. Du kommer inte att kunna se fläkthjulet tills du tar bort hela fläktmotorn, men du kommer att kunna se den rundade, nedre delen av fläktmotorn.

4 Dra ut kablaget är ansluten till fläktmotorn. Bort bultarna runt den cirkulära basen på fläktmotorn med en hylsnyckel. Dra fläktmotorn utåt och bort från sin bostad.

5 Ställa in fläktmotorn och ned på en plan arbetsyta med hjulet uppåt. Titta ner i mitten av fläkthjulet vid monteringsaxel bar. På basen av axel bar bör du se en liten metallklämma som från sidan ser ut som bokstaven "R"

6 Sätt båda spetsarna hos ett par nål-plattång i öppningen på metallklämma. Öppna tången något att expandera klippet och skjut den av axeln baren.

7 Dra fläkthjulet vertikalt av fläktmotorns axel bar. Montera fläkthjulet på din nya fläktmotor genom att vända hela denna process.

Tips

  • Ta bort fläkthjulet efter att du tagit bort klippet kan vara svårt. Spraya skaftet-bar med en bit av smörjolja vid behov.
  • Inte testa den nya fläktmotorn innan du installerar den. Fläkthjulet snurrar snabbt; smuts eller skräp fäst vid den kan flyga iväg och orsaka skador.