Hur Respoke motorcykel fälgar

August 2

Hur Respoke motorcykel fälgar


Motorcykel hjul med spetsad ekrar snarare än legering tål en otrolig mängd stress och missbruk. Detta är på grund av det sätt vikt och kraft distribueras genom hela hjulet när man rider, slår en bula, eller undvika gropar. Men ekerhjul har också nackdelar, en är att hjulet, när missbrukas för tungt, kan gå out-of-runda, eller out-of-sant. Det bästa sättet att fastställa en vinglig hjul är att bygga upp den från grunden, och du kan spara tid och pengar genom att göra det själv hemma och hoppa resan till din lokala butik.

Instruktioner

1 Ta bort hjulet från din motorcykel. Den metod med vilken detta uppnås är något annorlunda med varje cykel, men oftast kan man helt enkelt lossa axelmuttern, dra ut axeln, och dra hjulet ur gaffeln.

2 Låt luften ur däcket och avlägsna däcket från fälgen. Lossa ekrarna i hjulet med hjälp av en Ekernyckel. Var noga med Ekernyckel du är rätt märke och storlek för din cykel, annars kan du avrunda ekrarnas bröstvårtor, orsakar onödig stress och svårigheter.

3 Avsätt fälgen och talade bröstvårtor. Ta ekrarna från navet och inspektera varje, att se till att ingen av dem är böjda eller trasiga. Om så är fallet bör du skaffa ersättnings ekrar innan du fortsätter med projektet.

4 "Load" navet med ekrarna på den icke-drivsidan genom att sätta in en eker i varannan eker hål från utsidan av navet. Du bör kunna se ändan av varje eker från utsidan av navet, och bör ha ett tomt hål mellan varje.

5 Sätt en av ekrarna i en framåtvänd yttrade hål på kanten, sedan säkra den på plats genom att trä en eker nippel på den. Fästa nästa eker (till höger om den första) i ekern hålet tre hål framåt på fälgen. Fortsätt att fästa ekrar på detta sätt tills alla talade i navet är fäst vid kanten, och det finns tre tomma ekerhålen mellan var och en.

6 Vrid hjulet runt så att drivsidan av hjulet är vänd mot dig. Infoga och bifoga en eker i varannan eker hål på navet, och var fjärde eker hål på fälgen på samma sätt som du gjorde på icke-drivsidan.

7 Vänd hjulet runt så att du kan arbeta på icke-drivsidan igen. Sätt en eker i vart och ett av de tomma ekerhålen på icke-drivsidan av navet från insidan. Du bör kunna se krökningen i varje eker från utsidan av navet. Fästa var och en av dessa ekrar till en bakåtvänd eker hålet på fälgen, så att de passerar över de befintliga ekrar. Var noga med att återigen hoppa tre talade hål mellan varje talade i fälgen.

8 Vrid hjulet runt och fäst de återstående ekrar till den icke-drivande sidan av navet från insidan. Fäst dessa ekrar till de återstående bakåtvända ekerhålen i kanten på samma sätt som du fäst den andra uppsättningen av icke-driftssidan ekrar.

9 Sätt tillbaka hjulet till motorcykeln. Sätt en zip-slips runt vart och ett av gaffelbenen eller svingarm ben så att de gnugga mycket fälgkanten. Trimma buntband så att de bara knappt skumma kanten av hjulet, och är exakt samma längd.

10 Snurra hjulet långsamt, och ägna särskild uppmärksamhet åt de zip-talet. Om det vid något tillfälle fälgen gnuggar en zip-slips och inte den andra, dra ekern mittemot gnugga. Detta kommer att "pull" fälgen närmare den andra ekern. Fortsätt snurra på hjulet och dra åt ekrar tills hjulet kan snurra ett helt varv utan att röra vid någon zip-slips mer än den andra.

11 Ta bort hjulet från motorcykeln och installera däcket. Vädra upp däcket till rekommenderat tryck skrivet på däcksidan, sedan tillbaka hjulet och ta din motorcykel för en provtur.