Hur ansluta Wiimotes till Android

January 14

Hur ansluta Wiimotes till Android


Android gaming community är en blomstrande en, tack i någon liten del till förekomsten av klassiska konsol emulatorer. Om din telefon pekskärm eller tangentbord inte ger dig som spelkontroll känsla, kan du ansluta en Nintendo Wii Remote ( "Wiimote") till telefonen via Bluetooth för att använda den som en extern styrenhet. Allt du behöver är en gratis app och lite tålamod.

Instruktioner

1 Slå på telefonen och trycka på "Home" -knappen. Tryck på Programlådan, sedan "Android Market."

2 Tryck på knappen "Sök". Skriv "Wiimote Controller" och klicka på "Go". Tryck på "Wiimote Controller." Knacka "Free" och sedan "OK". Obs: det finns flera Wiimote appar i Android Market och det är överlägset den mest tillförlitliga gratis alternativ.

3 Skjut meddelandefältet nedåt och knacka "WiimoteController." Tryck på "Jag accepterar". Tryck på "Ja." Tryck på kryssrutan bredvid "WiiControlerIME" och sedan "OK". Tryck på knappen "Tillbaka".

4 Knacka "Init och Connect." Plocka upp din Wiimote och trycker på "1" och "2" knapparna samtidigt. Telefonen ansluter till Wiimote.

5 Tryck på "Home" -knappen och börja ditt spel eller emulator val. Observera att du kan behöva göra en del konfiguration innan Wiimote kan utnyttjas på rätt sätt. När du är klar, gå tillbaka till WiimoteController appen.

6 Tryck på "SelectWiiControllerIME." Tryck på din vanliga Android tangentbordet för att återgå till standardkonfigurationen.

Tips

  • Vissa HTC och Samsung Android-telefoner är inte kompatibla med Wiimote, på grund av att en modifierad Bluetooth inställning programvara. Vid tidpunkten för publicering, finns det ingen känd fix för detta fel.