Varför Ersätt en Sway Bar i en Pontiac Grand Prix?

September 2

Pontiac Grand Prix gjordes 1962-2008 och är en full-size bil som kan modifieras för högre prestanda. En del som påverkar dess prestanda är krängningshämmare.

Betydelse

En krängningshämmare är ett styvt stycke rörformig metall som är bultad till suspensionen på vardera sidan av bilen. De flesta fordon använder en vingla bar på framsidan och baksidan, även om vissa använder endast främre krängningshämmare. När fordonet körs runt ett hörn, krängningsstänger fungera som en hävarm och tvinga hjulet och däcket mot insidan av svängen och marken. Detta minskar kroppsvalsen och gör att fordonet känner sig mer stabil och förutsägbar.

fördelar

En krängningshämmare ersätts på en Pontiac Grand Prix för att förbättra bilens hantering. Generellt sett, är lager krängningsstänger ersattes med barer större diameter. De större barer är styvare och minska krängningar ytterligare, vilket kan göra en stor skillnad i en tung bil som Grand Prix.

Ersättning

Byte av krängningsstänger på en Grand Prix är en enkel procedur. Fordonet lyfts med en domkraft och stöd på pallbockar. Den krängningshämmare sedan låste vid vardera änden där den ansluter till suspensionen med drop länkar. I mitten av baren är också fastbultad på chassit med konsoler. Den nya krängningshämmare är installerat på motsatt sätt av avlägsnande, och bilen sänks tillbaka till marken.