Däcklast Range Explained

May 25

Däcklast Range Explained


Alla däck har en specifik belastningsområde i kombination med ett skikt betyg på sina sidor. Lastområdet anger lasten eller vikten ett däck kan bära vid ett specifikt tryck, indikeras i pounds per kvadrattum. Personbilsdäck har döpt belastningsområden eller förkortningar. Lätta lastbilar visar belastningsområden i stigande alfabetisk ordning, med högre bokstäver som anger tyngre konstruerade däck och högre tryck. Belastningsområden gäller olika fordonsdäck, men för allmänna ändamål, personbilar använda däck som klassificeras enligt tre belastnings standarder.

Lätt belastning personbilsdäck

"P" på sidoväggen står för passagerardäck, och följande nummer är metriska beteckningar. Lätt belastning däck har stämplade ord "lätt belastning", eller har en "LL" förkortning på däcksidan. Den maximala däcktryck för dessa däck är 35 psi, och de måste ha ett bildformat och bank på 45 grader eller i att kvalificera sig för denna beteckning. Ett exempel skulle vara en P285 / 35R-19 LL. Lätta lastdäck har en svagare betyg än standardlastpassagerardäck och används typiskt på de mindre kompakta bilar.

Standardlast personbilsdäck

Standard last P-Metric däck har en avsaknad av indikator namn på sidoväggen eller identifieras med bokstäverna SL. De har en maximal 35 psi betyg. De används på små eller medelstora personbilar och är starkare än lätta lastdäck. P235 / 75R-15 SL är ett exempel på en standardlast däck.

Extra Load personbilsdäck

P-metriska däck klassade för extra last definieras med orden "Extra Load" märkta i sidoväggen, eller har en XL bokstäver beteckning. De har en maximal 41 psi betyg, och är starkare än vanliga lastdäck. P235 / 75R-15 XL är ett exempel.

Euro-Metric Passagerar Standard Load

Euro-Metric Passagerar Standard Last däck kommer att ha någon identifierare på sin sidovägg, eller innehålla bokstäverna SL. De har en maximal 36 psi rating och används i allmänhet på medelstora fordon.

Euro-Metric passagerare Extra Load

Euro-Metric passagerare extra belastning eller förstärkta däck identifieras genom en RF eller XL sidovägg stämpel, som i 305 / 50R20 RF eller 305 / 50R20 XL. De har en maximal 42 psi betyg, och är av tyngre konstruktion än Euro-metriska standardlastdäck.

Lätt lastbil Däck

LT-Numerisk, LT-Flotation och LT-metriska lätt lastbilsdäck har en märkesvaror lastbeteckning E eller LRE, eller en sidovägg lager rating, såsom 10-lagers. Lastområdet brev visas i alfabetisk ordning som sträcker sig från B till F, och det kommer att följa numrerar fälgstorlek diameter. Bokstaven B representerar den svagare lastbärande däcket och F representerar den tyngsta lastbärande däcket.

Lätt lastbil Däck Last Rating Scale

LT-numeriska, LT-Flotation och LT-Metric lätt lastbil däck börjar med en B 4 ply rating och bär högst 35 psi betyg. C däcket har en sex lager rating och bär en 50 psi betyg. D däck har en 8 ply rating med 65 psi betyg. E däcket har en 10 vävnadslager och en 80 psi betyg, medan F däcket har en 12 ply rating och 95 psi högsta betyg.

Speciella släp Däck

Special släp däck finns i flera belastningsområden. De börjar med prefixet ST innan däckdimension. De har bokstavsförkortningar som representerar lastområdet i bokstäver B genom E på sidoväggen som följer numret fälgstorleksdiameter. De kan ha en enda bokstavsbeteckning eller har en LR, eller orden lastområdet, och sedan ett brev, såsom B, C eller E. Ett exempel skulle vara ST205 / 75R15 LRD.

ST-Metric släp Däck Last Rating Scale

ST-Metric släp däckbelastnings skala börjar med en B 4 ply rating, med 35 psi. C 6 skikt däck har en maximal 50 psi, medan D 8 ply däck har en 65 psi betyg följt av E, tyngsta version, 10-skikt, med en 80 psi betyg.