Var Är oljefilter ligger på en Saturn Vue?

March 28

En bil oljefilter över tiden fylls med slam och skräp som det tar bort från Saturn Vue motorolja. En av de mer vanliga tecken på en defekt oljefilter är en drastisk minskning av bränsleekonomin, som inträffar på grund av att oljan är felaktigt filtreras eller det kringgår filtret helt. Motorolja och filter på Vue kräver underhåll var 6000 miles, rekommenderar Saturnus. Med några verktyg kan du lokalisera och byt ut oljefiltret rätt hemma i din uppfart. Att hitta filtret tar dig nästan ingen tid när du får Vue upp på ett jack stativ.

Instruktioner

1 Öppna förardörren på Saturn Vue och tillämpa nödbromsen. Stäng av tändningen och ta ur nyckeln ur nyckel låscylindern.

2 Placera en hydraulisk domkraft under din Vue ram järnväg i mitten av förardörren. Höj din bil medan du tittar på framdäcket. Den nedre delen av däcket ska aldrig mäta mer än 10 till 13 inches från marken. På höjder lägre än 10 inches, du säker på att din Vue inte välter.

3 Placera jack ställning under ramen järnväg samt för att stödja din Vue. Ställa stödfoten på den bakre sidan av den hydrauliska domkraften och höja den så högt som det går. Omvänd domkraften att låta Vue att vila på stödfoten.

4 Skjut under ditt Vue framför förarsidans framdäck. Du oljefilter monteras på undersidan av motorn. Det är ungefär samma diameter som en kaffekopp - utan handtag. Runt botten av filtret, bör du se små gropar. Du kan ta bort filtret genom att vrida det moturs för hand. Om filtret inte blir för hand, använd en oljefilternyckel för att ta bort den. Töm oljan helt i ett uppsamlingskärl innan du tar bort din Saturn Vue oljefilter.