Felsökning luftkonditioneringen i en Hyundai Sonata

June 19

Många bilägare befinner sig i verkstäder för återförsäljarna under varma sommarmånaderna försöker få problem luftkonditionerings fast. Spara tid och pengar genom att försöka diagnostisera problemet själv innan resan till återförsäljaren eller mekaniker.

Instruktioner

1 Lyssna efter fläkten att se till att det fungerar. Med motorn på, slå på luften och justera trycket. Den normala åtföljande ljud indikerar fläkten fungerar korrekt.

2 Leta reda på fläktmotorn i en Hyundai Sonata direkt under instrumentbrädan på passagerarsidan. Lär det genom att koppla bort batteriet, ta bort dashpad och ta bort skruvar och bultar.

3 Testa luftkonditionering kontroller för att se till att de fungerar, som att flytta med rätt mängd motstånd och stoppa på rätt ställen. Om inte, kommer detta att indikera en säkring problem.

4 Hitta säkringsdosan i en Hyundai Sonata genom att öppna förardörren. Säkringsdosan är direkt bakom panelen på vänster sida av instrumentpanelen. Bänd ut den brända säkringen med en liten tång. Du behöver en 10 amperes säkring.

5 Titta på grafikfönstret på instrumentbrädan. Om det är tomt, eller om kontrollerna luftflödes inte fungerar, är problemet i kontrollpanelen.

6 Ta bort paneler på passagerarsidan, skruva de fyra panel skruvarna och lossa kablarna från kontrollerna. Koppla bort den elektriska kontakten och ta bort manöverpanelen.