Hur man ansluter datorn till Sony Bravia

November 15

Hur man ansluter datorn till Sony Bravia


Sony Bravia platt-TV erbjuda en rad olika funktioner. Liksom de flesta moderna HDTV, de erbjuder också en mängd olika anslutningar, inklusive HDTV-portar. En av de mer ovanliga funktioner är att de omfattar även VGA-portar, vilket gör dem lätta att använda som monitorer med datorer som saknar HDMI-utgångar. Tack vare deras breda komplement ingångar och högkvalitativa digitala paneler, kan de vara ett utmärkt alternativ till datorskärmen och kan också hjälpa din dator göra sin väg in i vardagsrummet.

Instruktioner

1 Stäng av och koppla både din BRAVIA-tv och dator.

2 Anslut din Bravia TV ethernet-uttag, om den har en till datorn nätverkets router eller växla med en vanlig Ethernet-kabel med 8P8C / RJ-45 kontakter i båda ändar. Om Bravia stöder trådlöst nätverk eller inte har ett Ethernet-uttag, kan du hoppa över detta steg.

3 Anslut en HDMI-kabel till datorns HDMI-utgång och anslut den andra änden till en HDMI-ingång på din Bravia-tv. Många Bravias kommer att ha en särskild HDMI-ingång för din dator, märkt med "PC". Observera att du inte behöver använda någon kraft för att infoga HDMI-kontakten och att det endast kan sättas på ett sätt.

4 Gör en separat video och audio anslutning om datorn saknar en HDMI-utgång. Gör detta genom att ansluta en vanlig VGA-kontakt med DB-15 15-stifts "D-sub" pluggar på vardera änden mellan datorns VGA-utgång och Sony Bravia PC D-sub ingång. Kontakten passar endast på rätt sätt, och du bör dra åt skruvarna med båda kontakterna för att säkerställa att de kommer att bo i. Anslut en 3,5-mm stereomini mellan datorns ljudutgång, som även kan märkas "hörlurar" eller "line-out" till Bravia PC ljudingång.

5 Plug både din BRAVIA-tv och dator tillbaka till sina respektive vägguttag och slå dem båda på.