Definition av linjenivå ut för effektförstärkare

July 5

När du handlar för en förstärkare eller en förförstärkare för ditt hem stereo, kan du köra över uttrycket "linjenivå." Effektförstärkare är konstruerade för att ta signaler linjenivå och förstärker dem till en signal som kan översättas till ljudet av en högtalare.

Definition av linjenivå ut för effektförstärkare

Vad är linjenivå?

Linjenivå beskriver styrkan av en ljudsignal och är signalen en förstärkare måste kunna driva ett par högtalare. Linjenivåsignaler sätts ut från källor som CD-spelare, bandspelare och DVD-spelare. Andra källor, såsom skivspelare, mikrofoner och instrument pickuper ut en annan styrka signal som behöver en förförstärkare som linjenivå.

Mått

Mätningen av konsumentljudingång nivå är -10 dBV. Professionell ljud redskap har en mycket högre linjenivå läsning, + 4dBu, så att signalen kommer att bära under långa kabeldragningar. Mätningen dBV beskriver decibel över eller under en referensspänning av en volt krävs för att producera en milliwatt av makt över en 1 kiloohm belastning, medan dBu är kraften som behövs för att producera en milliwatt av makt över en 600 ohm. Så är -10 dBV motsvarar 0,316 volt, medan + 4dBu är 1,23 volt.

förförstärkare

Arbetet med förförstärkaren är att öka signalen av lägre nivå ljudsignaler till linjenivå. En phono förförstärkare, förutom att öka signal till linjenivå, avlägsnar också RIAA (Recording Industry Association of America) kurva appliceras på posten när det skärs till vinyl.

Ansluta

Eftersom CD-spelare, DVD-spelare och bandspelare ut en linjesignal, är det tekniskt möjligt att ansluta dem direkt till en förstärkare. Det är emellertid bäst att köra genom en förförstärkare, som kan fungera som en omkopplare, växling mellan komponenterna, och även ge lyssnaren volymkontroll.

Hörlursförstärkare

En hörlursförstärkare är utformad för att förstärka en linjesignal för att driva ett par hörlurar. En hörlursförstärkare ger ut en signal som är större än en linjesignal.