Hur du ändrar Front Bromsar på en Vulcan 500

March 17

Bromsbelägg är en ofta förbisedda, men viktig del av din Kawasaki Vulcan 500, så att du kan bromsa eller stoppa så snabbt och säkert som möjligt i alla lägen. Att hålla ett vakande öga på bromsbelägg som miles växer kan förhindra dynans friktionsgenererande material från att bära bort till ingenting, en situation som kan skada den främre bromsskivan som dynans metallplattan urgröpningar i sin yta. Byta din Vulcan främre bromsbelägg är en grundläggande uppgift som inte kräver särskild utbildning, vilket innebär att du kan göra det själv inom en kort tidsperiod.

Instruktioner

1 Skruva bromsok bultarna från det vänstra gaffelbenet, med hjälp av en 14 mm-uttag. Dra bromsok bort från gaffelbenet och stänga av den främre bromsskivan.

2 Sätt i en platt skruvmejsel mellan bromsklossarna och pressa dem tillbaka mot sidorna av bromsoket. Detta kommer att tvinga bromsok har kolvar i ett fullständigt öppet läge.

3 Ta paret av dragstift från bromsbelägg stiften inom bromsok mun, med hjälp av ett par nål-tång, dra sedan bromsbelägg stiften ur bromsoket.

4 Dra broms bromsbelägg och deras fjäderklämmor av bromsoket. Ta bort bromsbeläggen från fjäderklämman innan du slänger dem.

5 Ta bort smuts och damm byggnad i tjocklek mun, med hjälp av bromsrengöringsmedel.

6 Placera nya bromsbelägg runt fjäderklämmorna och skjut dem i tjocklek. Sätt bromsbeläggens stiften i bromsoket och bromsbeläggen. Sätt dragtapparna i ändarna av broms pad stift.

7 Skjut bromsoket över den främre bromsskivan och mot det vänstra gaffelbenet. Skruva bromsok bultar på plats med hjälp av 14 mm-uttag.

8 Pumpa den främre bromshandtaget tills bromsbeläggen stänger helt mot den främre bromsskivan, vilket indikeras av en stel känsla i spaken.

Tips

  • Inte rida din motorcykel tills bromsbeläggen har stängts mot bromsskivan. Underlåtenhet att slutföra det här steget kommer att resultera i en total förlust av bromsförmåga.