Hur man gör en elektrisk Club Car Snabbare

May 30

Hur man gör en elektrisk Club Car Snabbare


Hot-Rodders är en udda gäng. Ingen annan demografisk i världen kan titta på något som gäspning-värdig som en elektrisk golfbil och se i den potential för vindpiskande glans. Det är en passion som överskrider ålder och inkomst, medel och motiv. Vare köpt nytt från ett återförsäljaravtal till verktyget runt asfalterad promenader i Boca eller finns i sista sidorna i den lokala Peddler s papper, dessa maskiner är ingenting om inte en fantastisk EV i potentia för någon växel värd sitt salt.

Instruktioner

1 Installera högre däck. Även om detta inte kan verka som det mest uppenbara uppgraderingar hastighet, det är definitivt effektivt och det är förmodligen det billigaste och enklaste sättet att öka din toppfart. Tänk på detta: Club Car aktie däck mäter ca 18,5 inches i diameter, vilket ger dem en omkrets av 57,67 inches. En uppsättning av 22-tums höga ersättnings off-road däck har en omkrets av 69,08 inches, så de kommer att resa 19 procent längre per varv än de mindre däck. Detta kommer ut till en 19 procent högre utväxling och en samstämmig ökning av markhastighet. Normalt skulle en högre markfrigång vara dåligt för toppfart eftersom det ökar aerodynamisk profil, men Club Car toppfart beror nästan uteslutande på motorvarvtal, som i sin tur stiger eller faller med spänningsingång. Om höjd upprör dig för mycket, då skär de främre spolarna och släppa de bakre bladfjädrar med två inches eller så.

2 Installera en annan 12- eller 24-volts batteri och tråd det i en switch-seriekrets. Detta tillvägagångssätt är i huvudsak att installera ett annat batteri inline i positiv feed direkt till din motor. Du måste använda en enkelriktad diod in mellan batteriet och motorstyrning för att hålla ström från återkoppling till motorstyrningen och steka den, och du behöver en metod för att strömmen slås på. Det enklaste sättet är att köra din normala strömkrets och magnet genom ena sidan av en tre-lägesbrytare och normal-power-plus-extra-batteri magnet genom den andra sidan av brytaren. Tänk på denna uppgradering som ett slags snabb boost "lustgas" -knappen för din kart; nästan alla likströms elmotor klarar cirka 50 procent mer spänning under korta perioder utan överhettning. Denna ökning i spänning kommer med en nästan linjär ökning av toppfart, vilket gör detta till en mycket givande uppgradering.

3 Byt Club Car aktie motor med en mer kraftfull enhet, och byt motorstyrning och ledningar med enheter byggda för att hantera den extra strömförbrukningen. Detta är uppenbarligen kommer att bevisa det dyraste alternativet för de flesta; från och med 2011, kommer en 48-volt, 7-hästkrafter motor och matcha controller kan trycka på Club Car till 25 km / h kör dig rätt om $ 1300. Men medan 25 mph kanske inte verkar så mycket av en avkastning på investering med tanke på kontanter inblandade, kom ihåg att det är den övre varvtal med tanke på aktiehjuldiameter. Installera större hjul i enlighet med motorn bör netto du ca 30 km / h, och en trevlig, fett 24-volt boost kommer att få dig inom sätta avstånd på 45 km / h. Vid dessa hastigheter börjar aero att komma in i bilden, så att du skulle kunna pressa några extra mph ur det genom att ta bort den övre och installera en mark skrapa bodykit.

Tips

  • Självklart, gör 45-mph-plus är otroligt dum och farlig i ett fordon som konstruerats för en tredjedel hastighet. Kontrollera däck hastigheter innan lägga in några nya landhastighetsrekord, och överväga att investera i en DOT-godkänd hjälm. Naturligtvis är att hjälmen inte kommer att göra dig mycket bra om 500 pounds av guld i kundvagnen landar på huvudet, så att du kan se till att köpa en racing sele, racing hinkar och - viktigast av allt - en störtbåge.