Installera Trailer Broms Controllers

May 6

Installera Trailer Broms Controllers

modell Val

Elektriska trailer bromsstyrenheter varna ett dragfordon bromssystem för att driva en släp elektriska bromsar. Installationsprocessen börjar med att välja den bästa typen av styrenhet för en önskad applikation. Generellt finns det två typer av elektriska släpvagnsbromsstyrenheter. Proportionella enheter ger samma mängd bromstryck till släpets bromsar som vad som appliceras på dragfordonet. Detta händer samtidigt. Med tidsfördröjda styrenheter, är bromstrycket ställs in av användaren och släpvagnsbromsar fungerar efter en kort fördröjning.

Montering av styrenheter

De flesta styrenheter är installerade på brandväggen, ur vägen för andra fordonskomponenter, eller under fordonets instrumentbrädan. Vissa installationen kräver borrning i brandväggen. Vissa enheter installeras med hjälp av befintliga hål. Medan streck och brandvägg installationspunkter är lika lämpliga, är ett område vanligen valt som kommer att möjliggöra enkel kabeldragning.

ledningar

Släpvagnens bromsstyrenheten drar ström från fordonets batteri med en strömbrytare och batteri armhålan. Enheten är jordad till chassit (vanligtvis en svart tråd). Regulatorerna kommunicerar med fordonsbromsen enheten genom en enda tråd (vanligen blå). En separat kontakt (röd tråd) gör att bromsljusen till trailer bromsljus fungerar. Ledningar är vanligen dirigeras längs golvet i dragfordonet eller under inredningen. En löstagbar sele ansluter broms styrenheter "ledningar till släpets broms ledningssystem.