Hur man köper en ny bil från en säljare

April 2

Alla fruktar att sitta ner och förhandla med en bilförsäljare för en ny bil. De ändlösa timmar spend köpslående, väntar på honom att få tillbaka återförsäljarens motförslag från försäljningschef, och aldrig riktigt få priset eller exakt bil du vill. Kom ihåg att dessa killar förhandla dag ut och dag in. Du gör detta förmodligen en gång med några års mellanrum, särskilt om du hyr. Gör din hemläxa och göra det säljare arbete för att tjäna ditt företag.

Instruktioner

Hur man köper din nya bil från en försäljare

1 Vet vad du får in. Försök att göra så mycket forskning som möjligt innan du kliver in generalagenten. Använd webbplatser som Cars.com, Edmunds.com och tillverkarens webbplats för att få nuvarande hyresavtalet information och lokala fordonsvärden. Om du planerar att hyra, ta reda på vad pengarna faktorn och restvärde är; Om du finansierar forskning vad räntorna är tillgängliga från tillverkaren innan du börjar förhandla. Ju mer du vet, desto mindre chans att du kommer att ge säljaren att slå blå dunster ögonen.

2 Handla flera bilhandlare. När du vet vilken typ av fordon du söker, försök att få flera offerter online från flera återförsäljare. Handlare kommer att konkurrera om ditt företag och kommer vanligtvis att hjälpa dig att räkna ut att gå priset för en viss bil.

3 Kontrollera din kredit. Säljare kommer att försöka använda din kreditvärdighet mot dig. Om du i förväg kontrollera din kredit och upptäcker att du alltid har betalat allt i tid, så förvänta dig försäljaren att ge dig bästa möjliga finansiering eller hyra tillgängliga pris för någon med tier 1 kredit.

4 Var beredd på att stänga affären. När du har gjort din forskning, vet vad du vill betala och veta vad andra betalar för samma fordon, vara redo att avsluta din affär med din säljare. Har din check eller kreditkort redo för din handpenning och vara redo att köra iväg med din nya bil just då och där.

Tips

  • En försäljare är där för att göra en levande precis som du. Om du visa honom respekt och artighet han kommer sannolikt att göra det hårda arbetet för dig när förhandla om priset på fordonet med sin chef. Om du kan få säljare på din sida, kan det vara den mest ovärderligt säljverktyg du har.