Hur man använder en GPS översiktskarta

March 19

Hur man använder en GPS översiktskarta


Populariteten av Global Positioning System (GPS) verktyg fortsätter att öka årligen, särskilt för enskilda eller specialiserade prospektering och kartläggning ändamål. Dagens teknik tillåter individer att skapa detaljerade kartor som en gång tog en expertgrupper veckor att slutföra.

Bevis på GPS "popularitet är överallt-mest troligt att du känner någon med en GPS-navigationssystem i bilen, eller om du har en aktiv på din mobiltelefon-och dagens teknik tillåter inspektörer för att snabbt och noggrant samla fältdata.

Här är hur någon kan använda en GPS-mätning karta för att lära sig mer om en viss plats.

Instruktioner

Använda GPS-kartor Survey

1 Flera webbplatser erbjuder gratis GPS-mätning kartor; en enkel Google-sökning med hjälp av ditt ämne val parat med ordet "karta" bör räcka. En populär web destination är TravelByGPS.com, en webbplats som tillåter användare att söka platser baserat på personliga preferenser, såsom vandring, shopping, skoterleder, sightseeing körning - bara om någon aktivitet någon kan komma tänka upp - och nedladdning en personlig karta på några minuter. Det finns också massor av topografiska kartor och terräng navigator produkter tillgängliga för specifika GPS-aktiverade enheter. En snabb webbsökning hittar GPS kartläggning produkten i fråga, och oftast dess pris.

2 Söka efter Prestanda: En Benchmark är en väl känd punkt, till exempel ett offentligt monument, radiomast eller annan iögonfallande lokal referenspunkt. Benchmarks är indelade i två grupper: vertikala kontrollpunkter för att bestämma höjd och horisontella kontrollpunkter för att bestämma longitud och latitud. En lista över befintliga riktmärkena finns på webbplatsen National Geodetic Survey på www.ngs.noaa.gov.

3 Datablad: Dessa förklarar koordinaterna och en beskrivning av var man kan hitta en Benchmark. Datablad kan laddas ner på Geocaching.com och NGS webbplats.

4 Att hitta Prestanda: Varje märke är "plats justerad", vilket innebär de publicerade koordinaterna är mycket exakt, eller "location skalas", vilket betyder de publicerade koordinaterna inte vara korrekt. Se till att läsa datablad noga när du kommer till din plats.

5 Läs platsåtervinnings anteckningar: Dessa visar det kortaste avståndet och riktningen för Benchmark från din plats. Leta efter den närmaste Benchmark i återhämtnings anteckningar och försöka hitta det först.

Tips

  • Du hittar mer information om hur man använder en GPS-mätning karta på NGS webbplats; och utgångspunkten tidningen, bland andra källor.